Samfund

Rom’s gader vælter i affald

Normalt har vi en forventning om at det affald vi lægger i skraldespandene bliver fjernet, og især under sydens sol begynder husholdningsaffaldet hurtigt at gå i forrådnelse og lugter hvis det ikke fjernes regelmæssigt. Desværre er det ikke tilfældet for borgerne i Rom, som for tiden må leve med overfyldte affaldscontainere, og affald som hober sig op ved siden af de overfyldte containere. Forargelsen og frustrationen er da også stor blandt byens indbyggere, som kæmper en forgæves kamp for at gøre opmærksom på det stadigt voksende problem.

Udover at affaldet lugter, så tiltrækker det også skadedyr som rotter hvilket beboerne naturligvis ikke ønsker at have rendende rundt på gaderne i deres nabolag. Et andet problem som mange indbyggere også tænker på, er det negative signal som byen sender til de mange turister som hver sommer besøger byen og dens kendte steder. Der er nok heller ikke mange turister som synes at det er særlig attraktivt at skulle gå slalom mellem fyldte affaldsposer med stinkende og ulækkert husholdningsaffald, mens de er på sightseeing i en af verdens flotteste og historiske byer.

Problemet er ikke unikt eller et engangs tilfælde, desværre har det varet i en snart lang periode og det ser ikke ud til at der umiddelbart er en løsning på vej. Selvom den kommunale renovationsordning fralægger sig ethvert ansvar og ikke mener at det er så stort et problem, så er det ved at være et problem som ikke bare forsvinder af sig selv.

Kernen i problemet skal nok mere findes i, at byen er vokset hvorved der leveres meget mere affald som der ganske enkelt ikke er kapacitet til at få fjernet i tide. Med et indbyggertal på knap 2,5 mio. og dertil kommer de mange pendlere som dagligt kommer til byen for at arbejde, så er den daglige mængde af affald voksende. Desværre er problemet ikke kun den voksende mængde affald, men også en anden holdning fra indbyggere. Selvom der flere steder i byen står helt tomme affaldscontainere, så ligger der store mængder af husholdningsaffald, aviser og flasker på gaderne ved siden af affaldscontainerne. Så indtil videre er situationen gået i hårdknude mens de ramte indbyggere må leve med stinkende affaldscontainere udenfor deres hoveddør og turisterne bliver stadig mødt af affald på gaderne.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button