shadow

Situationen i det nordlige Italien intensiveres, og natten til søndag har landets premierminister Giuseppe Conte underskrevet et dekret som forbyder al rejse ind og ud af en række områder i det nordlige Italien. Dekretet gælder indtil videre ikke for hele Norditalien, men de hårdest ramte områder og omfatter Lombardiet samt ydereligere 14 provinser fordelt på Piemonte, Veneto, Marche og Emilia-Romagna.

De 14 provinser omfatter Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro og Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso samt Venedig. Dekretet gælder frem til d. 3. april. Forbudet betyder at al færdsel ind- og ud af de ramte områder forbydes, og kun med nødvendig dokumentation for forretningsrejse kan der laves dispensation.

Udover rejseforbud, indføres også restriktioner i form af at barer og restauranter skal lukke kl. 18 samt at de i løbet af dagtimerne skal sørge for at der er tilstrækkelig med afstand mellem gæsterne.

Conte underskrev således også et andet dekret som gælder for hele Italien, og har til formål at forbyde bryllupper og begravelser frem til d. 3. april. Derudover opfordres landets indbyggere til at begrænse sociale aktiviteter og sammenkomster, hvor mange mennesker samles. Dertil de mange religiøse fejringer og ikke mindst andre festligheder, messer, festivaller og større sammenkomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*