shadow

Her til morgen fredag d. 08. februar 2019, besøgte Italiens premierminister Giuseppe Conte samt trafikminister Danilo Toninelli, resterne af den sammenstyrtede motorvejsbro i Genova. Årsagen var, at den omstridte bro nu rives ned – 6 måneder efter at dele af den kendte og trafikalt vigtige bro kollapsede.

Midter-sektionen af motorvejsbroen som også går under navnet Morandi-broen, styrtede sammen i august 2018 og medførte at 43 personer mistede livet. Umiddelbart inden sammenstyrtning, var området ramt af et voldsomt uvejr som formodes at være medvirkende til ulykken. Efterfølgende er der blevet påvist en række sårbarheder i broens konstruktion samt manglende vedligeholdelse af vigtige elementer på broen, som har forringet broens styrke og gjort den mere sårbar for den hændelse som endte med at dele af broen kollapsede.

Nedrivningsarbejdet kommer til at tage tid, og vil foregå i mindre stykker af gangen.

Det er ikke påvist at der er en sammenhæng, men der har været en mærkbar nedgang i turismen efter ulykken. Dette har kunne mærkes på antallet af overnatninger på hoteller og andre overnatnings-steder, samt at antallet af turister generelt har været lavere end før.