Mad & Vin

Månedens prisrøver: Løgismose Vin løber med prisen

bannerharlequinNysgerrigheden blev vakt i forbindelse med udgivelsen af den italienske vinguide Veronelli 2010. En Amaroneproducent som vi ikke tidligere havde bemærket var blevet tildelt de maksimale 3 blå stjerner.

Producenten hedder Zyme og er en relativ ung aktør på markedet med kun 10 år på bagen. Mændene bag Zyme  – Celestino Gaspari og Francesco Parisi – har dog en noget længere og mere omfattende karriere, hvor de har arbejdet som konsulenter for andre vinproducenter i området omkring Verona.

Der er ingen tvivl om at Zyme har kvaliteten og ikke mindst evnerne til at slå igennem som en af fremtidens store kultproducenter i Valpolicella. På bare 9 Ha dyrker Zyme 15 forskellige druetyper for at få  det bedst mulige ud af de enkelte markers egenskaber og for at kunne lave nogle spændende vine.

Selvom det var Amaronen som fangede vores interesse for Zyme, valgte vi at kaste os over deres topvin Vino Rosso IGT Harlequin 2001. En vin som fremstilles af ikke mindre end 15 forskellige druer, som alle omhyggelig udvælges og håndplukkes. Druerne lægges så – afhængig af sort –  til tørring i mellem 10 og 40 dage afhængig af høsttidspunktet. Druerne presses sammen uden afstilkning og kommer på cementtanke, hvor den naturlige gæring foregår. Derefter kommer vinen 30 måneder på nye fade inden den aftappes.

Dette er uden tvivl efter vor opfattelse en af de største smagsoplevelser vi har haft med vinene fra Valpolicella.

Harlequin 2001 har en meget mørk rubinrød farve. Duften er en eksplosion af sanseindtryk. Masse af frugt, krydderier, urter, chokolade og vanilje altsammen  meget velafbalanceret og der et utroligt godt sammenspil mellem de forskellige duftindtryk.  Smagen er meget aromatisk kompleks og ikke mindst med en utrolig lang eftersmag.


Det kompromisløse er ofte dyrt. Der er ingen tvivl om at Harlequin ikke er billig at fremstille. Det har sin omkostning, at skulle håndplukke udvalgte druer fra 15 marker og samtidig have en begrænset produktion på kun 3.000 flasker.

Mange vil nok mene, at det allerede er tale om prisrøveri når en vin koster mere end 1.200 kr. Men det er som med biler.  Nogle betaler gerne mere for navn, komforten, signalværdi (prestigen) og ikke mindst for teknikken under motorhjelmen, mens en bil for andre blot er et transportmiddel.

At Løgismose skal have 2.100 kr. for den samme vin som Romanum og NCC Vinimport skal have cirka 1.500 kr. for, er nok til at vi kårer Løgismose som oktober måneds prisrøver.

Hvis du brænder for at smage Harlequin, så køb din vin hos  Romanum eller NCC. Det giver dig 600 kr. mere at købe vin for (men ingen indkøbspose fra Løgismose).

Løgismose Vin 2.100 kr.

Romanum ApS 1.525 kr.

NCC Vinimport 1.482. kr.

Enoteca (Milano) 1.200 kr.

Uagtet at der kan være stor forskel i omkostningerne ved at drive forretning fra Nordre Toldbod i forhold til Århus og Haslev, er en merpris på ca. 600 kr. prisrøveri.  Hvis du alligevel overvejer at købe en kasse? Hvorfor så ikke tage en weekendtur til Verona og besøge producenten samtidig? Den merpris du betaler ved at handle hos Løgismose Vine mere end betaler turen.

Endnu et godt eksempel på, at der er mange gode handler at gøre hos de danske vinhandlere på internettet.

Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button