shadow

Tragedien onsdag i Genovas havn har sat sit præg på byen og dens indbyggere. I de tidlige morgentimer onsdag påsejlede et fragtskib kontroltårnet på kajen i Genovas havn – kontroltårnet og den tilhørende beboelsesbygning væltede i havet og de ombordværende 12 medarbejdere fulgte med ned i det kolde vand.

Fredag blev endnu en omkommet fundet og antallet er nu oppe på 7 efter onsdagens ulykke, 2 personer er forsat savnet. De omkomne er bragt til byens hospital, hvor deres familie kan tage afsked med dem. Desværre har det endnu ikke været for familierne at holde begravelser for deres afdøde, da der fortsat er undersøgelser igang og ligene af de to sidste omkomne ikke er tilstede.

Der vil blive afholdt en offentlig begravelsesceremoni for de 9 omkomne, dette er et ønske fra lederen af havne-kommandoen “for at ære sine drenge” – de efterladte familier er enige og nu ventes på at de sidste 2 omkomne bliver hentet op af vandet så der kan stå 9 kister i kirken. Efter mere end 67 timers konstant og intens eftersøgning er det blevet bekræftet at dykkere har fundet de to sidste omkomne, og nu afventer at få dem hentet op af vandet.

Årsagen til ulykken kendes endnu ikke præcist, men kaptajnen på skibet Jolly Nero har udtalt at skibet ikke reagerede på styringen.