shadow

Glæden var stor da Vincenzo Nibali (Astana) kort efter at være kommet i mål efter dagens etape, fik af vide af sin sportsdirektør at han nu var indehaver af den lyserøde førertrøje. Klassementets førende rytter Esteban Chaves (Orica-Greenedge) kunne ganske enkelt ikke følge med Nibali og trøjen skiftede ejermand. Til stor glæde for Nibali men til lige så stor glæde for de mange italienske tilskuere og den italienske befolkning.

Efter en noget stille etape uden dramatik eller udbrud, skete der pludseligt noget med omkring 20 km til mål. Vincenzo Nibali rykkede og fik hurtigt skabt et hul ned til Chavez, som ikke helt kunne få benene til at følge med.

Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) som måtte aflevere den lyserøde trøje efter et styrt på fredagens etape, gennemførte med brud på et ribben og en fod som gav ham en del smerter og problemer undervejs. Før etapens start udtalte han, at han havde haft svært ved at sove på grund af smerter men at han stillede til start. Dagens etape blev vundet af estiske Rein Taaramäe (Katusha) som kørte en flot afslutning på etapen.

Danske Jakob Fuglsang ydede en stor indsats på dagens etape, for holdets kaptajnen Nibali som nu ser ud til at vinde årets Giro d’Italia.

Søndag slutter rytterne af med den sidste etape i målbyen Torino, og mon ikke rytterne glæder sig til at kunne slappe af efter 3 ugers hårdt cykelløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*