shadow

Søndag eftermiddag kulminerede årets udgave af cykelklassikeren Giro d’Italia, og som forventet kunne italieneren Vincenzo Nibali træde på podiet som vinder af Giro d’Italia 2016. Det er anden gang at Nibali vinder Giro’en, første gang var i 2013 og nu kan han så skrive endnu en Giro sejr på CV’et.

Det blev dog en noget dramatisk sidste etape, nok mere end arrangørerne havde forventet. Blot 26 km efter start styrtede en gruppe ryttere, herunder blandt andet Lars Bak og Esteban Chavez. Hovedpatrten af de øvrige ryttere kom i sadlen igen, men Lars Bak blev siddende i vejkanten. Senere blev det udmeldt på Twitter at han var udgået af løbet og meldingen var sidst på dagen at han var på hospitalet med 3-4 brækkede ribben, en brækket skulder og andre mindre skader. Etapen var også præget af dårligt vejr ude på selve ruten og ikke mindst på rundstrækningen i centrum af Torino, hvilket også medførte at arrangørerne neutraliserede rundstrækningen. Det vil sige, at klassementet på tidspunktet hvor rytterne krydsede målstregen første gang, var den endelige placering i årets Giro.

Det skulle så ikke blive etapens sidste styrt, for på rundstrækningen inde i Torino styrtede en mindre gruppe ryttere undervejs, samt en tilskuer med foden for langt fremme medførte også et styrt for rytteren Sonny Colbrelli.

Dramaet fortsætte helt til målstregen, hvor en sprintdyst umiddelbart så ud til at blive vundet af italienske Giacomo Nizzolo (Trek), som på vejen spærrede af for rivalen Modolo. Efter at have krydset målstregen var glæden stor for Trek-rytteren over endelig at have en etapesejr, men glæden skulle blive kort for han blev senere frataget etapesejren, som istedet gik til nr 2 på etapen – Niklas Arndt (Team Giant).

Dagens lykkelige sejrherre var Vincenzo Nibali, som havde sin lille datter med på podiet. Andenpladsen gik til Esteban Chavez og trediepladsen blev indtaget af spanske Valverde.

Billedlink til ANSA