Dansk - Italiensk

Hvad hedder dagene og månederne på italiensk ?

Umiddelbart kan det godt være at du ikke sådan lige står og har brug for at vide hvad ugedagene og ikke mindst månederne hedder på italiensk, men det kan være en god fordel at lære hvad de hedder hvis du skal bestille et hotelværelse eller bord på en restaurant til en bestemt ugedag.

Ugedagene kan være rigtig gode at vide, når du står foran en restaurant i Italien og forsøger at finde ud af hvilke dage den har åbent og hvornår den holder lukket.

Ugedagene:

Mandag – lunedì
Tirsdag – martedì
Onsdag – mercoledì
Torsdag – giovedì
Fredag – venerdì
Lørdag – sabato
Søndag – domenica

På italiensk skrives ugedagene ikke med stort bogstav, ligesom at det heller ikke gøres på dansk. På andre sprog som for eksempel engelsk, skrives månedsnavne med stort forbogstav, men det er altså ikke tilfældet på italiensk.

Her får du nogle af de sætninger og ord som det kan være en god ide at lære, for de kan hurtigt blive rigtig brugbare når du først står i Italien.

oggi – i dag
domani – i morgen
Oggi è martedì – i dag er det tirsdag
Domani è giovedi – i morgen er det torsdag

Månederne:

Det kan godt være at du som turist ikke lige med første får brug for at kunne månederne på italiensk, men det er rart at have et basis forråd af ord som du kan bruge når du lige står i den situation hvor du skal bestille et værelse til næste ferie, eller har brug for at spørge om hvad der sker i næste måned.

Januar – gennaio
Februar – febbraio
Marts – marzo
April – aprile
Maj – maggio
Juni – giugno
Juli – luglio
August – agosto
September – settembre
Oktober – ottobre
November – novembre
December – dicembre

Her får du også nogle helt enkle sætninger som kan være nyttige at kende:

Che mese è? – Hvilken måned er det ?
In che mese siamo? – Hvilken måned er vi i ?
È dicembre – Det er december
Siamo in dicembre – Vi er i december måned

Der skal ikke så mange italienske ord til, men det er altid godt at kunne de mest basale ord og sætninger, for du ved aldrig hvornår du måske står og har brug for det.

Vis mere
Back to top button