shadow

Rom, Firenze, Venedig, gode vine og lækker mad, biler som Ferrari og Bugatti, fantastisk natur – Italien har masser at byde på. Hvis du overvejer at holde ferie i landet eller bare gerne vil opleve den indbydende sydlandske kultur, så giver vi dig her 10 tips om støvlelandet.

Italien er i de seneste blevet et utrolig populært ferieland, ikke mindst på grund af det gastronomi men også de indbydende strande og de mange skisports-steder.

Krig og uenighed havde i mange år præget landet, indtil at kong Vittorio Emmanuel II i 1861 samlede landet og inkluderede øerne Sardinien og Sicilien. Herefter fulgte en periode med parlamentarisk styre, som dog endte i 1920 da Benito Mussolini lagde grunden for et fascistisk diktator. Under 2. Verdenskrig allierede han sig med Tyskland og Hitler, hvilket endte katastrofalt for Italien som blev besejret af Tyskland.

Den demokratiske republik – Italien, blev grundlagt i 1946 og afsluttede hermed en epoke med et Italien ledet af monarkiet. Det skulle blive startskuddet for en økonomisk opblomstring for landet og Italien blev medlem af den europæiske økonomiske union. Italien er da også i dag en af sværvægterne indenfor Europa’s økonomi. Dog har landet de senere år oplevet store interne økonomiske problemer med manglende jobs og stor arbejdsløshed, stor tilstrømning af flygtninge og en stadig stigende forskel mellem det nordlige og sydlige Italien.

Her har vi samlet nogle tips om landet Italien:

1. Det nordlige Italien er velhavende kontra den mindre velstillede sydlige del af Italien.

2. Italien er kun lige lidt større end staten Arizona i USA.

3. Klimaet i Italien er udpræget Middelhavsklima men forskelligt fra nord til syd, tempereret i den nordlige del og tørt i den sydlige del.

4. Vatikanet i Rom er en selvstændig stat i Italien, med egne love.

5. Italiens flag er inspireret af det franske flag, som Napoleon bragte med sig i 1797.

6. I Rom blev verdens første stenbelagte gader grundlagt i år 70 før Kristus. For at undgå trafik-kaos, var det nødvendigt at indføre forbud mod køretøjer i byen.

7. De romerske gladiatorer, var de første sportsfolk til at anvende redskaber.

8. Hjemsted for Venedig, byen som er bygget på pæle i en lagune.

9. I 2013 udgjorde den italienske befolkning 60.782.668 indbyggere.

10. 20 italienere har modtaget Nobels Fredspris.