Ferie i Italien

5 fakta om Italien og italienere

Italienere er et spøjst folkefærd, men samtidig kan man ikke andet end at holde af dem for de er så åbne og imødekommende. Men samtidig har de – ligesom så mange andre, deres helt egne vaner og rutiner som bare gør dem til dem der er – nemlig italienere.

Her finder du nogle af de ting som karakteriserer det italienske folk:

1. Morgenmad

Italienerne spiser ikke morgenmad, så er det slået fast – morgenmad på italiensk består ganske enkelt af en kop kaffe. Det vil som oftest være en cappuccino, caffè latte eller alm. kaffe sammen med en croissant, småkage (biscotti) eller anden form for kage.

Morgenmaden eller morgenkaffen som nok er en bedre betegnelse indtages gerne på en bar på vej til arbejde, stående ved baren og klar til at gå igen så snart kaffen er drukket.

2. Kørsel

Kørsel i Italen er et yndet emne at tale om for mange turister som har været på ferie i Italien, for netop italienernes kørsel er et kapitel for sig. Som turist skal man være forberedt på at italienerne kører hurtigt og benytter sig af enhver mulighed for at komme hurtigere frem. Der bliver gerne dyttet og gestikuleret indefra bilerne, men på mirakuløs vis så glider trafikken altid og alle kommer frem.

Et andet punkt er italienernes parkering, der bliver gerne parkeret lidt nonchalant rundt omkring hvor der er selv den mindste plads. Der bliver gerne parkeret halvt oppe på fortovet eller henover skraveringer på vejen – det betyder ikke så meget. Men alle får parkeret deres bil – som oftest uden buler.

3. Højtsnakkende og gestikulerende

Italienerne elsker at være sociale og snakke, de snakker gerne meget og bliver hurtigt engagerede. Så er det med høj stemmeføring og hænderne tages lige så gerne i brug for at illustrere og understrege et budskab.

Så vær opmærksom på, at når du snakker med italienere kan de godt hæve stemmen og snakke hurtigt, men det er bare et positivt tegn for at de indlever sig i samtalen. På restauranter og cafeer vil du ikke være i tvivl om at der er italienere, for du vil helt sikkert kunne høre dem.

4. Middagslukning

Det er et fænomen som ikke kun finder sted i Italien, men er kendetegnende for mange sydeuropæiske lande. I Italien er der tradition for at butikkerne holder lukket fra omkring kl. 12 el. 12.30 og gerne frem til kl. 14.30 el. kl. 15. I pausen spises der frokost, som gerne indtages på en nærliggende restaurant eller cafe. Herefter sættes dagen på halv kraft indtil den værste sommervarmen begynder at aftage, så er det tid til at genoptage dagens opgaver.

5. Kaffetid

For en italiener er kaffepauser i løbet af dagen et fast ritual. Kaffen indtages på den nærliggende cafe, og drikkes i hurtige omgange men det er jo også små kopper. Italienerne indtager helst kaffen stående ved disken og måske med en croissant el. lignende til, der bruges ikke lang tid på at indtage den nødvendige kop kaffe.

Cappucino

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button