shadow

En ferie behøver ikke koste en herregård, den kan sagtens holdes på et fornuftigt prisniveau og samtidig være en stor oplevelse. Umiddelbart kan det virke noget uoverskueligt når man ser priserne for en ferie i Italien, men det kan uden problemer gøres til en pris så alle kan være med.

En ferie forbindes ofte med flyveture og ophold på hotel, men sådan behøver det ikke at være for Italien byder på et hav af alternative muligheder som er langt biligere end dyre og strømlinede hoteller.

Til at starte med, kan du vælge at lægge din ferie udenfor højsæsonen, dete r ikke alle som har mulighed for dette pågrund af arbejde, skole eller lignende. Men hvis du har mulighed for at placere din ferie i en yderperiode, vil der være penge at spare. Indenfor alt der har med ferie og rejse at gøre, er højsæsonen som sommerferie, efterårsferie mv. de helt dyre perioder. I lavsæsonen er der rigtig mange penge at spare, hvis man bare bruger lidt tid på finde tilbuddene og de gode steder.

Dette gælder selvfølgelig både på flyrejser og ikke mindst hoteller, hvor de skal have lejet deres ledige værelser ud.

Mange steder i Italien kan du finde prisvenlige B&B eller agriturismoer som også kører med forskellige priser, afhængig af høj- og lavsæson. Hvis I skal være afsted i flere dage, kan det måske betale sig at leje en lille lejlighed, så har i også mulighed for selv at lave mad – hvilket er både billigere og også hyggeligere med alle de lækre råvarer som findes tilrådighed.

Italien er også fantastisk udenfor højsæsonen, og der er ikke helt så varmt som midt på sommeren, hvor temperaturen nemt kan komme op i nærheden af 35 grader. Derimod i september er temperaturen på et mere behageligt niveau omkring de 20 – 25 grader.

En anden mulighed for, at spare penge på er at benytte sig af landets offentlige transportmidler. Det kan dog give visse udfordringer, hvis i vælger at finde overnatning i en landsby langt væk fra alting eller hvor der ikke lige kører busser så ofte.

Hvis i vælger at benytte offentlige transportmidler, er det en god ide at undersøge hvilke mulighed der findes – er der bus, tog eller sporvogn der hvor i gerne vil hen. Skal i skifte og hvornår kører de og hvor lang tid tager det. Så at tage med offentlige transportmidler kræver noget planlægning, men så undgår i også at spilde tiden på at vente på bussen eller toget, eller måske havne det forkerte sted. Italien har et godt og udbredt tognet, så der er helt sikkert gode muligheder. Du kan enten vælge at købe enkeltbilletter, eller med fordel tage en dagsbillet – med begge muligheder er der penge at spare.

Der er masser af muligheder for en spændende ferie i Italien, selv på en studerendes budget eller hvis i bar ehar lyst til at bruge pengene på oplevelser under ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*