shadow

Tidligere har gondolture i Venedigs kanaler været lukket land for kørestolsbrugere men det er der nu lavet om på og fredag blev et nyt liftsystem indviet i Venedig. Mange kørestolsbrugere har måtte se meget langt efter de berømte gondoler og opgive håbet om at komme på en sejlads gennem Venedigs kanaler. Det at komme ned i en gondol har ikke været muligt for personer som sidder i kørestol.

Nu bliver det meget nemmere for personer i kørestol at sejle med gondol, de skal nemlig bare finde hen til Piazzale Roma – ved Rio Novo, hvor den første specialdesignede lift er indviet til brug. Liften har været testet i den seneste tid og vil endelig blive åbnet til officielt brug om 1 måneds tid.

Det er organisationen Gondolas4all som står for den nye lift, og er et projekt som har været undervejs siden 2012 hvor en gondolfører fik ideen og herefter har der så været produktudviklet og gennemført talrige tests. Projektet er støttet af regionen Veneto, og mon ikke at der på sigt kommer flere af disse lifte rundt om i Venedigs kanaler.

Kørestolslift til Venedigs gondoler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*