shadow

Sommeren er over os og turisterne strømmer til sydens varme og sol. Dette omfatter også mange af Italiens større by, som i sommerperioden besøges af rigtig mange turister, herunder også i Milano. Det kan også mærkes i byen, udover på den økonomiske side men også at der pludselig i en periode er mange flere mennesker samlet på centrale steder end udenfor sæsonen.

Nu har Milanos bystyre fået nok af turisternes og også mange af indbyggernes mangel på hensyn og almindelige sociale opførsel når de bevæger sig i gadebilledet. Her flyder det nemlig med flasker, glas, dåser, emballage og andet affald fra den mad som sælges fra de mange madboder og ikke mindst talrige defekte selfie-stænger som turister ikke gider tage med eller smide i de dertil indrettede skraldespande.

Tidligere på året har blandt andet Torino fået nok og har indført forbud på at medbringe flasker og anden form for glas i bestemte områder af byen, henover sommeren. Nu følger Milano så trop og indfører fra fredag d. 14. juli 2017 et forbud i centrale dele af Milano mod madboder og gadesalg af drikke i flasker samt beholdere af glas. Forbuddet omfatter også at man ikke må færdes med glasflasker eller glas på åben gade, samt for den sags skyld smide sit affald fra sig på gaden (hvilket burde være helt naturligt at det gør man bare ikke), forbuddet gælder indtil videre 1 måned.

Forbuddet kommer primært til omfatte:

  • holde, bære, efterlade alle former for glasflasker og glasemballage, dåser og selfie-stænger på offentligt område
  • efterlade emballage og madrester fra fastfood og andre former for fødevarer

Dertil kommer også at affyre fyrværkeri samt at efterlade fyrværkeri-rester vil være en del af forbuddet.