Ferie i Italien

Norditaliens søer – Gardasøen

Norditalien er kendt for sine mange søer, og det krystalblå vand i Gardasøen samt den omkring liggende natur er ingen undtagelse når det gælder det perfekte sted at nyde det italienske liv. I tidligere tider var søen kendt under det romerske navn ”Lacus Benacus”, som selvom navnet ikke længere bruges så kan det stadig findes i bynavne og gadenavne i området omkring søen. Det nuværende navn – Lago di Garda har en tysk oprindelse, og stammer fra ordet Garda’s betydning med at vogte eller beskytte.

Udover at være den største, så er det en af de smukkeste og nok også mest elskede af Italiens søer. Med sin smalle nordlige del som strækker sig op til Alperne, og den bredere del i den sydlige ende så indbyder den til vandsport som ikke mindst svømning, men også andre populære aktiviteter som windsurfing og sejling. Sportsaktiviteter som bjergklatring, vandring og mountainbike er da også meget udbredt i området omkring den nordlige del af søen, hvorimod det er mere surfere, sejlsport og svømning som præger aktiviteterne i den sydlige del.

Det lokale klima byder på behagelige temperaturer, takket være den store geografiske flade af vand. Området er derfor perfekt for ferie og afslapning, samtidig med at der er mulighed for at gå på opdagelse i de mange lokale byer langs kysten. Her findes blandt andet byerne Garda, Torri del Benaco, Sirmione, Limone, Lazise og Peschiera som alle er et besøg værd.

Riva del Garda

Byerne Riva del Garda og Torbole ligger som nogle af de nordligste byer langs søens østlige side, nærmere betegnet i regionen Trentino. Byerne er i de seneste år blevet kendt som feriested for mange tilrejsende surfere. Torbole ligger helt nede ved kanten af søen, og har i tidligere tider fungeret som adgangspunkt for rejse sydpå. Man kan stadig opleve den gamle byport som har været indgangsdøren til den videre rejse.

Bardolino Promenade

Længere nede langs den østlige side af søen, finder vi Malcesine. En by, hvis vartegn ikke er til at tage fejl – midt i byen knejser borgen Scaligero (findes flere borge af samme navn i byerne langs Gardasøen) tilhørende Scaliger-familien og idag er det museum. Derudover slottet Palazzo di Capitani, som var med til at begejstre forfatteren Goethe på hans Italiens-rejse. Nede fra byen er der mulighed for, med kabelbane at komme op til Monte Baldo for dem som kan lide at vandre eller stå på ski i vintersæsonen. Omend så ikke for at nyde den fantastiske udsigt over landskabet og Gardasøen.

Længere nede langs kysten finder vi byerne Garda og Torri del Benaco, her dukker det gamle romerske navn “Benacus” op igen. Her er det navnet på en hyggelig lille havneby, som i sommersæsonen er utrolig populær blandt feriegæster. Lige nord for centrum af Torri del Benaco, findes drypstenshulen Grotta Tanella. Det er muligt, at besøge hulen som tilbyder guidede ture.

Den lille by Bardolino er i sommersæsonen et yndet mål for turister, som ofte kan ses på en stille spadseretur langs kystpromenaden i de lune sommeraftener. Eller nyde et lækkert italiensk måltid eller et glas vin, på en af de mange restauranter og cafeer langs promenaden.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button
Close