shadow

Der er rigtig mange flotte steder i Italien, og Amalfikysten er så absolut en af de flotteste. Hvis du ikke har oplevet denne smukke kyststrækning på nuværende tidspunkt, så er det på tide.

Den ca. 40 km lange kyststrækning strækker sig fra byen Vietro sul Mare til Positano, og er kendt for sine smalle veje med masser af små hårnålesving. En strækning som samtidig byder på den mest fantastiske udsigt over havet og betagende kystlinie hvor de mange idylliske små landsbyer ligger spredt ud over det bjergrige landskabet. Beliggende på den sydlige del af halvøen Sorrento lige syd for byen Napoli, og på den vestlige side af regionen Campania. Her finder du betagende udsigt, lækker mad, gode badestrande og talrige muligheder for en afslappende ferie.

Det nemmeste er, at tage et fly til Napoli og herefter tage til byen Salerno, hvor du starter turen med kurs mod Positano. Fra Salerno går turen mod byen Vietro sul Mare som markerer indgangen til den strækning som betegnes som Amalfikysten.

Undervejs kommer du forbi de klassiske byer Amalfi og Ravello, det er værd lige at holde en pause for at nyde den enestående udsigt over Middelhavet. Byen Ravello er et sted som er et yndet udflugtsmål for mange turister og absolut et besøg værd. Her finder du Villa Rufolo, som har tilhørt den velhavende og magtfulde familie Rufolo, og i dag huser et mindre museum, derudover er der en fantastisk udsigt fra villa’ens terrasse.

De karakteristiske huse er oftest hvidkalkede og med planten bougainvilleas kravlende op af husfacaden i en sky af lyslilla blomster i sommermånederne.

Lige inden du kommer til centrum af Positano, bør du stoppe ved Positano Belvedere, som er et udsigtspunkt langs landevejen som byder på en enestående udsigt over Positano ude i horisonten. Udsigten er absolut det hele værd.
Tag dig god tid til at nyde en gåtur i Positano, en gang en lille fiskerby – i dag en kulturel og populær by som ofte besøges af kendte og prominente personer, som gerne overnatter på byens tophoteller. Især efter at forfatteren John Steinbeck tilbage i 1953 udgav en artikel i magasinet Harper’s Bazaar om netop Positano, hvor han blandt andet skrev at “Positano bites deep. It is a dream place that isn’t quite real when you are there and becomes beckoningly real after you have gone”. Dette var med til at sætte byen på landkortet og ikke mindst en medvirkende årsag til at byen ikke længere er helt billig at befinde sig i.

Derudover har byen været med i flere internationale film, så som blandt andet “Under the Tuscan Sun”, om en amerikansk kvinde som flytter til Italien.

Efter Positano, fortsætter turen til byen Vertica Maggiore, og herfra til Furore del Valle, endnu en af områdets godt gemte skatte. Tæt på ligger grotten “Emerald Grotto” – Grotta dello Smeraldo. En blå-farvet grotte som man kun kan komme til via vandvejen. Grottens karakteristiske farve kommer fra det Tyrrhenske Hav og ikke mindst solens skinnende stråler.

Seværdigheder i Ravello:

Villa Rufolo
Villa Cimbrone
Byens katedral

Seværdigheder i Amalfi:

Katedralen St Andrea
“Paradisklosteret” (Chiostro del Paradiso)

Seværdigheder i Positano:

Kirken Santa Maria Assunta

Mad & Vin:

Sorrento og Amalfikysten befinder sig i regionen Campania, og her serveres traditionelle syditalienske retter. Her i blandt nogle af de klassiske som  pizza, forskellige pastaretter med blandt andet tomat, solmodne tomater, aubergine, mozzarella ost, alt godt fra havet og ikke mindst et bredt udvalg af citrusfrugter. Amalfikysten er blandt andet kendt for sine citroner og ikke mindst sin likør på netop citroner – Limoncello. En drik som nydes med isklumper, efter et måltid eller som aperitivo inden maden.

Hvis du har været i Italien før, så har du helt sikkert fået serveret tomatsalt – bestående af solmodne tomater og frisk mozzarellaost. En frisk og lækker forret som kendes under navnet “Insalata Caprese” – navngivet efter øen Capri. Til salaten skal helst bruges de kendte San Marzano blommetomater som netop dyrkes her i området. Hertil naturligvis den bløde og cremede bøffelmozzarellaost, som dryppes med olivenolie, og friske basilikumblade. Den perfekte start på et italiensk måltid.

En helt anden ting, er regionens vine – de skal ikke glemmes. Undergrunden er rig på vulkansk jord, det perfekte grundlag for at dyrke vin. Umiddelbart er druer og vinene fra dette område ikke særligt kendte på et internationalt plan, så er det kendte druer indenfor landets grænser. De lokale vine serveres ved både frokost og aftensmad, og serveres helst i små karafler, men der er intet til hinder for at få den serveret i flasken.

villa-rufulo-ravello