Ferie i Italien

Turtips: På udflugt til Alagna Valsesia i alperne

Uanset hvor du befinder dig i Piemonte er der ikke langt til alperne. Selv om mange hovedsageligt forbinder Piemonte med vin, så er alperne et populært rejsemål for mange.  Hvad enten du er til friluftsliv om sommeren eller til skisport om vinteren så tag turen til Alagna i den nordlige del af Piemonte.

Alagna, der ligger tæt på grænsen til Schweiz, blev grundlagt af walsere i det 13. århundrede. Walserne er et folkefærd af germansk oprindelse som, med udgangspunkt i dalene på nordsiden af Matterhorn koloniserede en lang række områder i Østrig, Tyskland, Liechtenstein, Schweiz og Frankrig. De bosatte sig så højt op i dalene, hvor de opdyrkede jorden og skabte små selvforsynende landsbyer, der gjorde dem i stand til at overleve de lange og hårde vintre.

Selvom tiderne har ændret sig og det i dag er turismen der er i højsædet, så fornægter fortiden sig ikke i Alagna, hvor du stadigvæk kan finde en bierkeller, hvor du kan nyde et godt glas øl til de tysk inspirerede retter.

Om sommeren er mulighederne uendelige for friluftmennesker, da Alagna blandt andet byder på muligheder for vandreture, bjergbestigning, ruter til mountainbikes og riverrafting.

Alagna byder også på en lang række spændende lokale produkter inden for både mad og kunsthåndværk. Efter mange års tilbagegang inden for landbruget er en ny generation af unge landmænd begyndt at åben små landbrug, hvor det er kvaliteten, der er i centrum. Det er ikke for ingen ting at Slow Food-bevægelsen har sit udspring i Piemonte. I Alagna er det primært frugt, grøntsager og oste der produceres.

Ved vintertid er det skisporten som er i centrum i Alagna. Der er et utal af skiløjper for både de øvede og de mindre øvede.  Er du til Free riding så er Alagna lige stedet, hvor du virkelig kan udfordre dig selv..

Hvis du vil bruge mere end en dag på at udforske Alagna og alperne skal du være opmærksom på at bestille overnatning i god tur. I Alagna finder du en god blanding af hoteller og Bed & Breakfast. Hvis du vil opleve det autentiske Alagna – så overvej Agriturismo Alagna.

[carousel ids=”11927,11926,11717,11928,11925″]

Hvordan kommer jeg til Alagna Valsesia

For at komme til Alagna kører du ad A26 til Romagno Sesia og derfra kører du ad SP 299 mod Val Sesia indtil vejen ender. Alene køreturen ad SP 299 op gennem dalen mod Alagna er hele turen værd.

Du kan finde yderligere informationer om Alagna på byens egen hjemmeside.

[codepeople-post-map]

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button