Italiens byer

Det kunstneriske Venedig

Hvor finder du en mere romantisk by med små gader og et mylder af broer – andet end i italienske Venedig. Ikke mindst en af de smukkeste byer i verden.

Byen som er bygget på vandet – bogstaveligt talt, er geografisk beliggende i det nordøstlige hjørne af Italien, lige ud til Adriaterhavet. En by som er kendt for sin byggestil hvor bygningerne står på pæle, og omfattende kanalsystem, imponerende paladser og de mange religiøse bygninger.

Venedig er bygget for omkring 1500 år siden, og var i mange år en betydningsfuld by med indflydelsesrige og velhavende indbyggere. Udover at være en magtfuld og vigtig handelsby, så er det også en by som igennem tiden har været under kraftig påvirkning af kultur og kunst. Især indenfor maleriets verden, blev byen kendt for sin ”Venetianske skole” og kunstmalere som Bellini og Mantegna. Det er da også her at flere kendte samlinger af både klassiske og moderne kunst har til huse, som for eksempel samlingen Peggy Guggenheim Collection af kunstnere som har arbejdet i Italien.

Andre kendte kulturelle begivenheder er den anerkendte Venedig Film Festival – som er en del af La Biennale di Venezia, og finder sted hvert andet år. Derudover er der naturligvis også årets højdepunkt, nemlig karnevallet som finder sted i februar måned og byder på de mest fantastiske og eventyrlige kostumer.

En af de måske ikke så kendte kunstneriske sider af Venedig, er dets glaskunst. På en af Venedigs mange øer – Murano holder glaspusterne til, de er kendte for deres fantastiske designs og imponerende kunstneriske udfoldelser indenfor glaskunstens verden. De har samtidig formået, at sikre deres glaskunst mod kopiering – hvordan er en hemmelighed som de holder godt og sikkert på. Ingen andre steder i verden finder du denne unikke og enestående glaskunst.

I dag er Venedig en pulserende og livlig turistby, som hvert år tiltrækker besøgende fra både indland og udland. Især i højsæsonen myldrer byen med mennesker, og det kan være svært at komme rundt men det er absolut et besøg værd. Byen er et ”must” – ikke mindst for dens kultur, arkitektur og mange kunstneriske atmosfære, men også for den gode mad og italienske livsstil.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button