Turisme

Oplev Genova

Genova

Omgivet af Appenninernes bjergrige landskab på den ene side og det Liguriske Hav på den anden side, ligger Genova godt placeret.

Som hovedstad i regionen Ligurien og central havneby, har byen altid haft en vigtig betydning i området.

Byens historie går langt tilbage, og har været underlagt blandt andet byzantinerne og biskoppen af Milano som i forbindelse med Lombardernes overtagelse af Milano flygtede til Genova. Byen har været lagt i ruiner op til flere gange gennem tiden men er hurtigt blevet bygget op igen og voksede for hver gang.

Det var faktisk også en af de første italienske byer hvor borgerne fik tildelt enkelte rettigheder af bystyret.

Byen udviklede sig stille og roligt til at være en af Italiens førende havnebyer, med omfattende handel, skibsbygning samt bank-virksomhed.

Christoffer Columbus har da også trådt sine første børneskridt i byen, og her findes huset som man mener han blev  født i.

Værd at se:

Besøg Doge-paladset og operaen som begge ligger på den imponerende piazza de Ferrari samt katedralen San Lorenzo fra middelalderen.

Byen har desuden et omfattende akvarium som absolut er værd at aflægge et besøg.

Som i mange italienske byer findes der rundt om i byen hyggelige grønne oaser i form af parker og haver, som benyttes flittigt af de lokale.

Et godt råd for bilister er, at parkere sin bil i udkanten af byen og tage offentlige transportmidler ind til centrum.

Gastronomi:

Grundet byens beliggenhed ved havet, udgør fisk en stor bestanddel af madkulturen.

En vigtig gastronomisk begivenhed er den årligt tilbagevendende Slow Fish udstilling, som arrangeres af den internationale organisation Slow Food som oprindeligt blev dannet i Italien, med formål at bevare og gøre opmærksom på klassiske madtraditioner og kvalitet i fødevarerne.

En kendt international fødevare fra byen er Pesto Genovese – den grønne salsa til pastaen, som ganske enkelt består af basilikum, pecorino, parmesan, olivenolie og pinjekerner.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button