shadow

På en strand på den italienske ø Sardinien, er det kattene som er hovedpersonen i det smukke landskab. Her lever ca. 60 katte sammen, i en verden hvor mennesker er gæster på visit, og alt foregår på kattenes præmisser.

Stranden ligger på den vestlige side af øen, og tæt på landsbyen Su Pallosu, hvor fiskeri er den primære indtægtskilde. Her er det kattene som er centrum og som der tages hensyn til. Turister får allernådigst lov til at besøge stedet men i begrænset omfang. Kattene har nu vænnet sig til de mange mennesker, og er kælne og nysgerrige – så fra et kattesyn er menneskene velkomne, bare de ikke bliver for længe.

Stedet er da også blevet utrolig populært, og blevet udnævnt som det 7. bedste turistmål på Sardinien. Af hensyn til kattene, er der ikke fri adgang til stedet og det drives af organisationen – I Gatti di Su Pallosu som et fristed for kattene. I det daglige, er der 2 frivillige som sørger for at kattene har det godt og får mad. De 2 frivillige bor permanent på stedet, og står for den daglige drift.

Da der ikke er fri adgang til området, er det nødvendigt at reserve tid til et besøg – dette kan gøres på organisationens hjemmeside Gatti di Su Pallosu.

Af hensyn til kattene, tillades kun grupper af 10 personer af gangen og et besøg varer maksimalt 30 minutter. Men dette giver stadig god tid til at nyde det fantastiske sted og ikke mindst nå at kæle med de mange katte.