Turisme

Tag på vintur i Toscana

Italien er blandt et af de mest foretrukne feriesteder for danskere. For et stort antal danskere går turen gerne til Toscana, hvor der næsten altid er garanti for sol og varme. Derudover byder området på et landskab med en vidunderlig blanding af bakker, olivenmarker og ikke mindst vinmarker.

Toscana er ikke mindst kendt i hele verden for deres vine og deres måde at fremstille vin på. Hvert år kommer tusindevis af turister til Toscana for at smage vin, besøge vinproducenter samt for at lære noget om fremstilling af vin. Hvis du aldrig har været til vinsmagning i Toscana, så er du gået glip af noget. På en enkelt dags vintur, vil du få forståelse for hvorfor Toscana er så kendt for sine vine.

Der er få steder i verden, hvor så mange velkendte vin er samlet på så lille et areal. Tænk blot på vine som Chianti, Brunello, Nobile og Supertoscanere. Man kan selvfølgelig selv køre rundt og besøge de mange vinproducenter, men det begrænser muligheden for at smage på vinene. Selv i Italien er politiet i de seneste par år blevet væsentligt mere emsige med at hensyn til at kontrollere for alkohol i blodet.

Er en guidet vintur en løsning ?

En løsning kan derfor være at tage på en af de mange organiserede vinture i Toscana. Der er rigtig mange, som tilbyder ture, herunder blandt andet dagsture i Toscana. Ved at tage med på en arrangeret tur kan du i ro og mag nyde turen gennem landskabet, og samtidig er du ikke begrænset i muligheden for at smage på de mange gode vine som Toscana byder på.

At tage på en guidet vintur med en lokal guide kan være en lærerig oplevelse. Guiderne har et godt lokalkendskab, de kender vinbønderne og deres familier. De er klar til at øse ud af deres viden om området, dets historie, vine og ikke mindst om hvordan vinen fremstilles. Ofte kender de små og gemte steder som turisterne normalt ikke finder.

En af de mange udbydere af guidede ture i Toscana er danske Rebecca Christophersen som sammen med sin franske mand og vinproducent Pierre, har bosat sig i Toscana og blandt andet driver Tuscan Wine Tours som tilbyder guidede ture i Toscana med fokus på vin og mad. Sidenhen har de føjet Grape Tours til porteføljen, her tilbyder de også ture til andre områder i Italien, blandt andet til Piemonte.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button