Turisme

Tag på opdagelse i Pisa

Forestil dig den fristende duft af traditionel toskansk mad, der ulmer over åben ild, mens du nyder et glas Vin Santo i eftermiddagssolen. Den metalliske lyd af sværdklinger blander sig med kampråb fra to mænd i strålende røde kapper, der slås udelukkende for din underholdnings skyld – som var du en middelalderlig prins eller prinsesse.

Men selv om du hverken er en prins eller prinsesse, kan du alligevel nyde de mange middelalderlige sommerfestivaler i Pisa og de omkringliggende landsbyer. Pisa giver dig en enestående mulighed for at rejse tilbage i tiden og udforske en æra, der for længst er forbi.

Middelaldersk atmosfære

I juli, august og september, hvor den toskanske sol er varm og druerne modne, omdanner flere byer i området omPisakring Pisa deres smalle og snoede gader til en middelalderlig kulisse. Historiske kostumer, madboder og spil fra middelalderen skaber en livlig og festlig atmosfære, der nydes af både lokale og turister. Et af de største højdepunkter er det berygtede Palio Siena, et dramatisk hestevæddeløb, hvor 10 ryttere ridder mod hinanden i et 90-sekunders væddeløb rundt i det historiske Piazza del Campo i centrum af Siena. Palio Siena foregår den 16. august og er meget populært, så husk at stå tidligt op for at få en god plads.

Eller hvorfor ikke tage på dagsudflugt til byen Volterra, der ligger 75 kilometer sydvest fra Pisa. Fra den 15. august og en uge frem omdannes hele byen til et middelalderligt landskab. For en entre på ni euro kan du vandre omkring i byen og forestille dig, hvordan bylivet var i det 13. og 14. århundrede. Vælger du at tage toget og køre vest for Pisa, kan du besøge én af de rigeste og mest velhavende middelalderbyer – storslåede Firenze. Slap af i en af byens utallige parker, gå på opdagelse i de mange små Piazza’er og oplev en by, der anses for at være én af de smukkeste i verden.

Historiske eventyr

Pisa i sig selv byder også på fascinerende og historiske eventyr. Byens mest berømte attraktion er naturligvis det skæve tårn, der er bygget i år 1173. Tårnet er placeret på Piazza del Duomo (Katedralpladsen), som er kendt for at være et af verdens vigtigste kunstcentre fra middelalderen. Nær det skæve tårn er andre imponerende bygninger som Duomo (Domkirken) og Camposanto (Den Monumentale Kirkegård). Efter en hel dag i historiens vingesus er det let at finde et sted, hvor du kan få et godt toskansk måltid. Pisa er tætpakket med “ristoranti”, “trattorie” og “pizzerie”, og går du mod syd fra det skæve tårn, mod Arno-floden, vil du finde et væld af hyggelige og autentiske restauranter. Især området omkring Piazza Donati, Borgo Stretto og Via San Frediano er et besøg værd.

Du kan til enhver tid se de bedste tilbud på den danske webside for transavia.com.

For reservationer og information:
E-mail: contact@transavia.com
Internet: http://www.transavia.com

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button