shadow

Tager du på storbyferie til Italien og har ikke lyst eller brug for at leje en bil, kan du vælge at komme rundt med offentlige transportmidler som busser, tog, metro eller sporvogne, alternativt kan du også vælge at bruge en af de mange taxi’er som findes på de fleste gadehjørner i alle italienske storbyer.

At benytte offentlige transportmidler i Italien, er ikke specielt dyrt – hvis du derimod vælger at benytte taxi skal du være opmærksom på prisen, for der kan være stor forskel på priserne afhængig hvilken by eller del af landet som du befinder dig i.

I Bologna kan en taxatur blive et dyrt bekendtskab, gennemsnitligt koster en køretur på omkring 8 km mere end 14 euro, hvilket er en del mere end i Firenze og Venedig. En tilsvarende køretur vil i Palermo, Napoli eller Bari koste ca. 9 euro, og den sydlige del af Italien er da også kendt for at have lavere priser generelt.

Lidt dyrere bliver det når turen kommer til Rom, som jo trods alt er landets hovedstad – her koster en taxatur på 8 km omkring 10 euro, som også er prisen i Milano.

Kort sagt, der er forskel på priserne for at køre med taxa i Italien, så undersøg prisen for den tur du ønsker at køre, i stedet for blot at sætte dig ind i en taxa og få chokket når du kommer frem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*