Prosciutto di Parma chips
Dette er opskriften på de lækre Prosciutto di Parma chips - perfekte til en snack.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Ret Snack
Køkken Italiensk
- 8 skiver Prosciutto di Parma
- 2 æggeblommer
- 1/2 tsk. salt
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. sennep
- 4 dl solsikkeolie
- 1 dl friske urter, f.eks persille, basilikum og timian
- 1/4 tsk. kværnet sort peber
Læg Prosciutto di Parma-skiverne på bagepapir i en bradepande, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Læg herefter skiverne med Prosciutto di Parma på køkkenrulle, så de holder sig sprøde.
Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i en høj beholder. Blend med en stavmixer, og tilsæt solsikkeolie. Du kan med fordel tilsætte 1 spsk. koldt vand, hvis mayonnaisen bliver for tyk. Tilsæt urterne, og blend til en grøn mayonnaise. Til sidst smages til med salt og peber.
Tip: Du kan også servere de sprøde Prosciutto-chips som snacks eller som en del af tapasbordet.
Keyword chips, friske urter, Prosciutto di Parma, urtemayonnaise