Seværdigheder

Pompeji åbner efter restaurering

Efter en omfattende og langvarig restaurering, er en af Italiens største seværdigheder og turistattraktioner igen helt åben for besøgende. Indtil videre har en række af Pompeji’s bygninger i de seneste år været under restaurering og istandsættelse, og kort før jul kunne man så løfte sløret for de ny-restaurerede udgravninger og byde de besøgende indenfor på nye udgravninger på området. Restaureringen er en del af et større projekt som skal være med til at genskabe de gamle udgravninger som for fleres vedkommende efterhånden bærer tydeligt præg af tidens tand og manglende vedligeholdelse.

Med genåbningen af 6 bygningsværker kan de besøgende blandt andet se de smukke vægdekorationer og datidens storslåede arkitektur i boligen for Paquius Proculus, for Sacerdos Amandus samt boligen for Fabius Amândio dell’Efebo.

Den omfattende restaurering forventes at blive afsluttet d. 24. august 2017 – datoen for Vesuvs udbrud som begravede Pompeji under 6 meter aske. Hele projektet vurderes at komme til at koste i omegnen af 160 mio. euro, når det er færdigt. Projektet omfatter blandt andet mere end 76 mindre projekter, det vil sige større eller mindre bygninger på området. På nuværende tidspunkt er restaurering igang for 25 af disse, 33 er afsluttede heraf er 6 lige blevet genåbnet for publikum. Flere projekter er endnu ikke igangsat men venter på at bygge-arbejdet sættes igang.

Hele projektet skal være med til at sikre en af Italiens store kulturskatte, med blandt andet at sikre de eksisterende bygninger mod vind og vejr, restaurere og offentlige flere detaljer i husenes indretning og arkitektur, gøre det muligt for besøgende at få et indblik i hvordan indbyggerne i Pompeji har levet dengang samt ikke mindst øge overvågningen af udgavningerne og bygningerne. Desværre viser en tendens at mange besøgende har svært ved at holde fingrene for sig selv, og gerne vil have en “ægte souvenir” med hjem.

Temple District of Pompeii

Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button