Seværdigheder

Udgravning bevares ved ny metrostation i Rom

Rom er hjemsted for et utal af historiske og kulturelle perler, de fleste heldigvis ovenover jordoverfladen men der er nu dukket en kulturperle frem af undergrunden. I forbindelse med udgarvningen til den nye metrostation Amba Aradam-Ipponio i det centrale Rom, stødte man på resterne af et stort byggeanlæg.

Det viste sig, at man havde fundet resterne af det som tidligere var en bygning som stammer helt tilbage fra år 200, en bygning som havde været del af det royale palads. Resterne indikerer, at der har været tale om et større bygningsværk med ikke mindre end 39 rum, hvoraf den grundlæggende opbygning stadig tydeligt fremgår. I mange af rummene har der været udsmykninger som freskoer og mosaikker, hvoraf flere af disse er dukket op af jorden i god tilstand.

Opdagelsen af resterne fra den store bygning kom noget bag på arkæologerne, som dog er meget glade for det flotte fund og at det er bevaret så godt som det er. Årsagen til, at man ikke tidligere har kendt til eksistensen af bygningen, skal findes i at resterne har ligget så langt nede i jorden at moderne elektroniske udstyr ikke har været i stand til at registrere på den dybde.

Nu kunne man så frygte, at resterne ville blive flyttet eller dækket til, da de befinder sig lige der hvor den nye metro skal ligge. Men heldigvis nej, et samarbejde mellem arkæologer og byggeprojektet vil gå igang med at finde ud af hvordan man kan bevare resterne og stadig bygge en metro. Umiddelbart forlyder det, at planerne er at bevare og integrere udgravning af bygningen i byggeprojektet så at rejsende og andre besøgende fremover vil kunne se de historiske rester af bygningen.

Den nye metrostation Amba Aradam-Ipponio ligger lige ved siden af en af byen mest kendte seværdigheder, nemlig Colosseum og forventes indviet i år 2017.

Billeder fra den udgravede bygning i Rom:

Udgravning fra metrostation Amba Aradam/Ipponio i Rom – Billedelink til www.romametropolitane.it

 

Byggeriet af den nye metrostation ved Colosseum i Rom – Billedelink til www.romametropolitane.it

 

 

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button