Nyheder

Amerikanere idømt livstid

To amerikanske mænd er onsdag blevet idømt fængsel på livstid i Italien. Det drejer sig om amerikanerne Finnegan Lee Elder og Gabriel Natale Hjorth, som i sommeren 2019 dræbte carabinieri Mario Cerciello Rega.

Det var en domstol i Rom, som efter mere end 13 timers votering og 50 retsmøder, afsagde dommen til de to mænd som var til stede i retssalen sammen med deres forsvarere. Mændene var anklaget for i juli 2019, at have dræbt carabinieri Rega med talrige knivstik. De var på daværende tidspunkt henholdsvis 18 og 19 år gamle, og var kommet til Italien for at holde ferie. I forbindelse med en tur i byen, kom de 2 amerikanske mænd i diskussion med 2 italienske carabinieri-betjente (det italienske militærpoliti). Carabinieri-betjente var blevet tilkaldt da en mislykket narko-handel endte med at de 2 amerikanere stjal en rygsæk. En diskussion som kulminerede med at Mario Cerciello Rega blev stukket af talrige knivstik fra Finnegan Elder, mens Gabriel Natale Hjorth kæmpede med den anden carabinieri-betjent.

Livstidsdommen er den hårdeste straf efter italiensk lovgivning, og Finnegan Elder har under hele retssagen hævdet at han handlede i selvforsvar. De 2 mænd blev også dømt for at have udført afpresning i forbindelse med tyveriet af rygsækken hvor de krævede narkotika for at aflevere rygsækken, været i besiddelse af et ulovligt våben, modsat sig anholdelse samt angrebet den anden carabinieri-betjent.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button