Nyheder

Como erklæres i krisetilstand

Billederne taler deres tydelige sprog om omfattende ødelæggelser efter at området omkring Comosøen mandag d. 26. juli blev ramt af kraftigt regnvejr som ramte området. Området omkring søen er netop karakteriseret ved sit kuperede terræn, hvilket har forårsaget talrige jordskred som følge af de store regnmængder.

Floder af vand og mudder er væltet ned af bakkeskråningerne, og har taget alt med sig på vejen. Regnvejret har efterladt ødelagte huse, haver og veje. Landbrugsområder blevet oversvømmet af mudder, og de populære badestrande i området indbyder ikke til solbadning men er istedet omdannet til store mudderbassin.

Indbyggerne i området er da også blevet bedt om at holde sig indendøre, og må kun forlade deres hjem hvis det er strengt nødvendigt. En stor del af områdets infrastruktur er ødelagt, veje lukket, togspor dækket af mudder og træer. Enkelte dele af motorvejene er så småt ved at blive genåbnet men der er et stort arbejde forude med at rydde vejbanerne.

Det kraftige regnvejr medførte i omegnen af 100 millimeter vand på 12 timer, og var koncentreret omkring byen Como ved søen af samme navn. Heldigvis er der ingen meldinger om omkomne personer eller at der er personer som er kommet til skade. Skaderne er ovre i den materielle kategori, hvor de så også af særdeles omfattende.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button