Mad & VinNyheder

Endnu engang svindel med Sassicaia

Endnu engang har italiensk politi optrevlet en sag om svindel med den toscanske vin Sassicaia i hovedrollen. Ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA er to personer blevet anholdt i sagen, mens yderligere 11 personer er under mistanke for at have været involveret i svindlen.

Den vin som er blevet brugt, til svindlen med Sassicaia, er blevet indkøbt på Sicilien. Vinflaskerne kom fra Tyrkiet og etiketter, kapsler til flaskehalsen, silkepapir og vinkasserne er blevet fremstillet i Bulgarien. Da det italienske politi greb ind, var hovedmændene bag svindlen ved at klargøre omkring 700 kasser vin med falsk Sassicaia – svarende til 4.200 flasker vin.  Samlet konfiskerede politiet materialer til at fremstille 1100 kasser vin.

De to anholdte som begge kommer fra Milano, er sat i husarrest. De havde ansvaret for at komme vinen på flasker, sætte etiketter på flaskerne og pakke dem i tissuepapir og derefter i kasser. Fire andre mistænkte er eftersøgt for at have hjulpet med at sælge vinen. Flere kunder fra hovedsaligt Kina, Sydkorea og Rusland havde allerede bestilt 1000-vis af kasser til en pris på 70 % under den markedspris, som de originale Sassicaia sælges for.

Forfalskningerne var ganske godt lavet. F.eks. har svindlerne været i stand til at kopiere det specielle hologram, som er påtrykt på etiketterne på de originale Sassicaia for netop at undgå forfalskninger. Selv det tissuepapir, der blev brugt til emballering af flaskerne, havde den præcis samme vægt, 22 gram, af den originale. Svindlerne havde ligeledes formået at ramme den rigtige farve på flaskerne, størrelsen på kapslerne til flaskehalsen. Det eneste som ikke var ”spot on” var indholdet af flasken, der som sagt var siciliansk vin.

De italienske myndigheder gør en stor indsats i kampen for at beskytte italienske varemærker mod at blive misbrugt. Her startede sagen dog ved tilfælde, da en lastbil i Empoli tabte en af de falske kasser med Sassicaia på gaden. Indeni fandt politiet telefonnummeret til en af de to anholdte.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button