Nyheder

Kabelbane styrtet ned

En kabelvogn på linien Stresa-Mottarone i det nordlige Italien, er søndag eftermiddag styrtet ned. Ombord var der ifølge forlydender, 15 personer heraf 2 børn samt turister. 14 af de 15 personer er omkommet i forbindelse med styrtet, som skete i et svært fremkommeligt område – hvilket også besværliggør redningsarbejdet. Identificering af de ombordværende personer er igangværende.

Kabelbaner eller svævebaner bruges flere steder i Italien, hvor terrænet gør det svært at komme frem med bil grundet stejle skråninger så benytter indbyggerne i de højere liggende landsbyer istedet kabelbanerne som transportmiddel. Det var en af disse kabelvogne som idag styrtede ned, et af kablerne er knækket men det vides ikke endnu hvad årsagen er til ulykken.

Ulykken skete på det højeste sted på strækningen, og kommer op i en højde af 1491 meter med start ved Lago Maggiore. Selve ulykkestedet er blot 300 meter fra endestationen på toppen. Grundet Covid19-pandemien er der restriktioner for antallet af rejsende med kabelbanen som genåbnede efter nedlukning d. 24. april.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button