Nyheder

Stigende energipriser påvirker glaspustere

Det er ikke kun de italienske indbyggere som mærker de hastigt stigende energipriser i landet, flere erhvervsdrivende som er afhængige af energien er hårdt presset af priserne. Det mærker især glaspusterne i Venedigs kendte glasmager område Murano.

Her er regningerne på elektricitet steget mere end 500 % indenfor kort tid, og det er noget som kan mærkes på bundlinien. Efter i lang tid at have måtte holde lukket eller mistet en stor del af deres indtjening, grundet manglende turister som følge af Corona-pandemien så rammer de høje priser hårdt. For der er ikke meget mere at give af for glasmagerne, økonomien er i forvejen hårdt presset og nu kan de kun se ind i stigende energipriser uden at vide hvor det stopper.

Som andre kunstnere er også glasmagerne afhængige gas og elektricitet i forbindelse med deres produktion, ikke mindst til de store ovne og opvarmning af glasset forud for bearbejdning. Som med en almindelig husholdningsovn som kan tændes og slukkes efter behov, så har det betydelige omkostninger ved at holde en ovn til glasproduktion i gang konstant, da den tager lang tid om at komme op i så høje temperaturer.

Det er ikke kun opvarmning af ovnene, men også mange af deres materialer er steget kraftigt fra mellem 20 – 50 % på enkelte materialer.

Butik med Murano glas
Vis mere

Andre indlæg

Back to top button