NyhederSeværdigheder

Turister stjal fra Pompeji

Amerikanerne savner tilsyneladende en kulturel og historisk baggrund så meget, at de er villige til at stjæle af andre landes kulturarv. Det er i hvertfald hvad 2 amerikanske turister gjorde på deres ferie i Rom.

I de to turisters lejede bil, fandt lufthavnsmyndighederne blandt turisternes ejendele, stykker af mur fra en bygning i Pompeji. Turisterne var mandag på vej til lufthavnen for herfra at flyve hjem til USA, og da de ville aflevere deres lejede bil i lufthavnen, blev de stoppet i en kontrol af lufthavns myndighederne, som gjorde det kedelige fund. Amerikanerne har ikke ønsket at udtale sig om hvordan genstandene var havnet i deres bagage.

Desværre har især amerikanske turister svært ved at forholde sig til og ikke mindst respektere det kulturelle og historiske aspekt som ligger i de mange historiske monumenter som findes blandt andet i Italien. De kan ikke finde ud af hvordan man opfører sig når de besøger historiske seværdigheder, og ikke mindst hvad man så absolut ikke skal gøre. Det på trods af at netop de amerikanske myndigheder gør meget ud af, at informere deres borgere om hvordan de skal forholde sig når de besøger andre lande. Nu skal man selvfølgelig ikke generalisere alle amerikanere over en kam, men det er påfaldende at det ofte er amerikanere som giver grundlag til episoder om tyveri fra historiske seværdigheder eller respektløs opførsel når de er på ferie i andre lande.

For eksempel den amerikanske mand som sidste år ville have en souvenir med hjem fra Firenze og brækkede en finger af en 600 år gammel statue i Galleria dell’Opera di Santa Maria del Fiore. Eller den unge amerikaner som i sommer klatrede rundt på en statue i Palazzo Ducale i Venedig, eller canadieren som forsøgte at stjæle et stykke fra Colosseum i Rom….episoderne er mange og det ser desværre ikke ud til at de stopper.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button