Nyheder

Varme-alarm i flere byer

Med vejrmeldinger som lover meget høje varmegrader i indeværende uge, og at temperaturen kan komme helt op omkring 48 grader i det sydlige Italien, så er der grund til bekymring.

Myndighederne varsler derfor varme-alarm for 4 byer til at begynde med mandag – det gælder byerne Bari, Campobasso, Latina og Rom. I de næste dage forventes varme-alarmen at omfatte en række andre byer, fra tirsdag omfattede det Bologna, Brescia, Catania, Frosinone, Latina, Palermo, Perugia og Trieste.

Fra onsdag vil varslet blive gældende for 13 byer – Bologna, Bolzano, Brescia, Cagliari, Catania, Firenze, Messina, Milano, Napoli, Reggio Calabria, Trieste, Verona og Viterbo.

Myndighederne råder da også indbyggerne til at holde sig indendøre eller i skyggen i tidsrummet mellem kl. 11 og 18, hvor solen er stærkest og varmen dermed på sit højeste. Undgå steder med meget trafik og mange mennesker, undgå fysisk aktivitet udendørs i den varmeste periode, samt huske at drikke rigeligt med væske – vel at mærke ikke alkohol.

Hvis du er i Italien så husk solcremen, og tag gerne en hat på for at beskytte hovedet mod varmen, og vælg tøj af naturlige fibre så kroppen nemmere kan komme af med varmen.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button