Desserter

Hvordan laver du Tiramisu ?

Italienerne er kendt for deres superlækre og indbydende desserter, det er så heller ikke desserter som på nogen måde er for personer på slankekur eller lignende. For her kræses der nemlig med kalorierne og der bruges gerne fløde, cremede oste, mørk chokolade, sukker og andre ingredienser som på ingen måde ligger i den fedtfattige ende.

De italienske desserter går simpelthen op i en større harmonisk nydelse, og smelter bare på tungen. Hvem kender ikke den cremede italienske gelato, de sprøde cannoli’er med fyld eller hvad med den klassiske Tiramisu som bare kan spises hvor som helst og når som helst.

Tiramisu betyder egentlig kvik mig op, og bruges som en delikat dessert når man lige trænger til sød opkvikker. Desserten skal ikke bages og indeholder få enkle ingredienser – kaffe, kakao, mascarpone-ost, æg og kager, og kræver dog en tur i køleskabet i god tid før den skal spises.

Portionen rækker til 8 personer:

Ingredienser:
500 gr mascarpone
4 æg
50 gr kakaopulver
100 gr sukker
6 kopper stærk kaffe
1 pakke ladyfingers (Savoiardi)

I en skål røres mascarpone sammen med sukker og æggeblommer. Pisk herefter æggehvider stive, og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.

Vend ladyfingers i den kolde kaffe – de må ikke ligge og opsuge for meget kaffe. Læg dem i bunden af et rektangulært fad (20 cm x 30 cm).

Når bunden er dækket med ladyfingers, fordeles et lag creme henover, fortsæt herefter med et lag ladyfingers og til sidst afsluttes med creme.

Tiramisu’en stilles herefter i køleskabet i minimum 12 timer. Inden servering drysses kagen med kakao-pulver.

Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button