Coronavirus

Antal røde zoner udvides

Kortet over Italiens regioner bliver for tiden mere orange og rødt, og nyeste tilføjelse er at regionerne Toscana og Campania pr. 15. november kommer på listen over røde zoner. Derudover bliver 3 regioner opgraderet til orange zoner, det drejer sig om Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia og Marche. Yderligere 6 regioner forventes indenfor kort tid at blive opgraderet til orange fra den nuværende gule zone – det omfatter Puglien, Sicilien, Abruzzo, Basilicata, Ligurien og Umbrien, og måske allerede gældende fra søndag d. 15. november. Det betyder at meget snart vil hele Italien være omdannet til rød zone, og dermed højrisiko område.

Lørdag er der så udmeldt nye restriktioner i håbet om at kunne undgå en total lockdown, udover de delvise lockdowns som indtil videre er indført. Flere læger har luftet deres bekymring med de stigende smittetal, og har derfor anbefalet et totalt lockdown af landet. Italiens premierminister Giuseppe Conte har her i pandemiens 2. fase gjort alt for at undgå en ny total lockdown. Samtidig begynder landets hospitaler, især i det nordlige Italien at melde om overfyldt kapacitet, og der har været billeder af patienter som ligger på gange i intermistiske senge. Senest har der været historier om patienter som ligger døde på badeværelser og i deres senge på hospitaler.

De nye tiltag omfatter blandt andet forbud mod at ryge på gaderne, ikke længere tilladt at tage en joggingtur udenfor, museer mv. har reduceret kapacitet.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button