Ferie i ItalienSeværdigheder

Gå på opdagelse i kunsten når ferien går til Italien

Italien er et af de største og vigtigste steder i verden når det gælder kunst. Landet er hjemsted for nogle af historiens mest kendte kunstnere som Michelangelo, Leonardo da Vinci og Raphael. Derudover har kunsten en stærk tilknytning til religionen. Flere af de største malere har da også lagt penselstrøg til en række værker med religiøse motiver og mange af dem blev betalt af kirken for at male religiøse kunstværker.

Hvis din ferie går til Toscana, så er det værd at bruge tid på at besøge blandt andet Firenze samt Leonardo da Vinci’s fødeby Vinci. Her er der etableret museum i slottet Conti Guidi Castello som blev opført i middelalderen. Museet er ikke stort men har til formål at samle hans værker og være et mindesmærker for en stor kunstner og beskrive hvor han kom fra. I tilknytning til museet er der etableret et bibliotek, som indeholder næsten alt hvad der gennem tiden er blevet skrevet og udgivet om Leonardo da Vinci som mand, kunstner og som beskriver hans kunstværker. Der er også mulighed for at få en guidet tur på museet.

Hvis du er interesseret i kunst kan du ikke besøge Firenze uden at opleve Uffizi-gallerierne, hvilket nok må betegnes som den største samling af malerier fra den italienske renæssance-periode. En stor del af malerne fra den tid boede og levede netop i Firenze, hvor de kunne udfolde deres kunstneriske og kreative evner. Landskabet omkring Firenze er fyldt med bløde bakker og hyggelige landsbyer, så det kan ikke undre nogen at datidens store maleri fandt dette landskab så inspirerende. En ferie til Firenze er en oplagt mulighed for, at besøge denne imponerende samling kunstværker som rummer nogle af verdens mest berømte værker af Michelangelo, Leonardo da Vinci og Raphael. Et besøg til Uffizi-gallerierne vil bringe dig tilbage i tiden og opleve byen som kunstnerne så den.

Capitoline Museums Rome, Italy
Kommer du til Milano, vil det være en god anledning til at besøge kirken Santa Maria delle Grazie. Kirken er nemlig hjemsted for det berømte vægmaleri af Leonardo da Vinci, som går under navnet “Den sidste nadver”. Et andet af da Vincis berømte værker er “Mona Lisa” som i dag hænger på Louvre Museet i Paris. Kirken Santa Maria delle Grazie er beskyttet af UNESCO’s Verdensarv-projekt for bevarelse af exceptionelle kulturelle bidrag til samfundet. Derudover har kirken er fantastisk og enestående arkitektur, designet af Guiniforte Solari i 1400-tallet. Det siges, at under 2. Verdenskrig blev kirken ramt af britiske og amerikanske bomber, men de berømte vægmalerier kom uskadte igennem krigen. Dette var udelukkende fordi at man havde valgt at beskyttet hele væggen med sandsække.

Et besøg værd, er også det arkæologiske museum i Napoli. Ikke at det rummer kunst i traditionel forstand, men fordi det er et af de mest betydningsfulde museer i verden indenfor arkæologi. Blandt museets samlinger findes en række historiske og betydningsfulde fund fra Pompeji og Herculaneum. Du bør overveje at tage en af museets guidede ture så du kan få en tur gennem Italiens historie.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button