Ferie i Italien

Hold din ferie i historiske Toscana

Italien er et utrolig populært ferieland for mange danskere, og ikke mindst regionen Toscana står højt på ønskelisten for mange danskere, når det gælder foretrukne rejsemål i Italien.
Der er rigtig mange smukke, spændende og ikke mindst historiske steder at besøge i støvlelandet. Her findes steder som byder alt hvad man kan drømme om, strand og vand, hyggelige byer, historiske bygningsværker og ikke mindst den gode mad og vinene.

Italien har ialt 20 regioner, hvoraf Toscana er beliggende i det centrale Italien. Her findes nogle af de smukkeste landskaber, og det er da heller ingen tilfældighed at det lige netop er her at flere af de kendte kunstnere har hentet inspiration til deres berømte kunstværker.

Hovedstaden i Toscana er byen Firenze, og igennem tiderne har mere end 350 af Europas 1000 meste betydningsfulde kunstnere i en kortere eller længere periode opholdt sig i byen. Byen rummer i dag en stor samling af kunstværker, som blandt andet kan opleves på museet Uffizi-galleriet.
Regionen kan byde på hele 6 steder som findes på UNESCO’s Verdensarvs-liste, heriblandt det historiske centrum i Firenze, byerne Siena, San Gimignano og Pienza. Derudover har kirkepladsen foran katedralen i Pisa samt Val d’Orcia også opnået den store ære det er, at blive optaget på UNESCO’s Liste over historiske og bevaringsværdige steder. Listen omfatter omkring 851 forskellige steder, og fornylig blev den danske by Christiansfeld optaget på listen.

Toscana har flere byer som er kendt for deres historiske centrum med berømte bygningsværker. Domkirken i byen Siena er blot et af mange eksempler på de historiske og imponerende bygningsværker, hvor domkirken er et klassisk eksempel på den italiensk romanske kultur. I Firenze bør du besøge kirken Santa Maria del Flore, hvis smukke arkitektur er et besøg værd. Et must i Firenze er naturligvis den berømte bro Ponte Vecchio – som også går under navnet Guldsmedenes bro, grundet de mange guldsmede-forretninger som holder til på selve broen.

Byen San Gimignano er kendt for sine mange tårne – ikke mindre end 72 tårne kunne byen byde på i sin storhedstid, idag er der dog kun 13 tilbage. Beliggenheden er unik, knejsende på sin bakketop med udsigt over det klassiske toscanske landskab. Byen er omkranset af den klassiske bymur, og byens tårne kan ses langvejs fra.

Val d’Orcia er et område i helt fantastiske omgivelser, med de karakteristiske toscanske bløde bakker og spredte små hyggelige landsbyer.

Kunst er også en meget stor del af Toscana, og har igennem tiderne været hjemsted for flere kendte kunstnere mens de har studeret i Firenze. Det er også her i regionen at en af Italiens største kunstnere er født, nemlig Leonardo da Vinci. Sine unge år tilbragte han i studiet hos en af byens kendte malere, hans forhold til området kom også til udtryk i hans malerier, som blandt andet omfatter Mona Lisa og Det sidste måltid. I hans fødeby Vinci, lidt udenfor Firenze er der oprettet et museum med tegninger og modeller af flere af hans værker.

[codepeople-post-map]Booking.com

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button