Ferie i Italien

Rom indfører regler for adfærd

Går turen til Rom så er det en god ide at være forberedt på hvad der er at se i byen, gode spisesteder og ikke mindst hvordan man opfører sig i Rom. Grundet de mange turister som årligt kommer til byen, har myndighederne nemlig valgt at indføre en række regler for hvordan man opfører sig i byen. Regler som på mange måder minder om de regler som Venedig også har indført for at regulere turisternes opførsel.

De nye regler bunder i en stigning i antallet af turister som besøger de kendte italienske byer, og som nok har glemt hvordan man opfører sig når man er på udebane. For med de mange turister følger også et øget pres og slid på byernes infrastruktur og historiske bygningsværker. Derudover er der også en udfordring når så mange mennesker er samlet på samme sted og ikke alle kender til det med at rydde op efter sig når man forlader et sted.

Dette har medført, at Rom nu har indført flere regler som skal medvirke til at få turisterne til at passe bedre på byens historiske steder samt gøre besøget til en positiv oplevelse. Tidligere har byen indført forbud mod at bade eller soppe i byens mange offentlige springvand, samt at skrive på eller tage stykker fra historiske bygningsværker som Colosseum med hjem som souvenirs. Brud på forbuddene medfører betydelige bøder, hvilket flere turister nok allerede har fundet ud af.

De nye forbud omfatter blandt andet:

  • ikke tilladt at trille sin rullekuffert på historiske trapper og fortove, herunder den Spanske Trappe
  • ikke synge eller spille musik i offentlige transport
  • ikke tilladt for indbyggere at hænge vasketøj til tørre på tøjsnore mellem husene
  • du må ikke drikke direkte af hanen på offentlige drikke-fontæner, men må godt samle vandet i hånden og så drikke derfra
  • må ikke spise medbragt mad eller is på eller i nærheden af historiske monumenter
  • ikke bade eller dypper fødderne i offentlige fontæner
  • mænd må ikke gå i bar overkrop

Den økonomiske konsekvens for at bryde et af forbuddene er ikke helt på plads, så indtil videre vil det være en formaning eller direkte forbud mod at opholde sig på det pågældende sted. Ifølge myndighederne vil der være små patruljer som holder øje med at de nye regler bliver overholdt, og vejlede turister i hvordan de skal opføre sig i byen.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button