Italiens byerTurisme

Forlænget weekend i Siena

Siena er hovedstaden for provinsen Siena og er beliggende i Toscana, byen er blandt andet kendt for sit årlige historiske slag – Palio som altid har fundet sted på byens centrale plads, piazza del Campo og er en del af denne magiske bys sjæl.

Palio’en er den dag idag en stor årlig begivenhed i Siena, hvor de lokale bydeles hold kæmper mod hinanden i et hestevæddeløb, hvor der på traditionel vis rides uden sadel. Forberedelserne til denne festlige begivenhed varer i op til 4 dage, med øvelses-løb, ceremonier og diverse festlige sammenkomster.
Il Palio finder sted d. 2. juli og d. 16. august hvert år, og kan varmt anbefales.

Arkitektonisk er Siena absolut også et besøg værd, herunder skal man ikke gå glip af Palazzo Publicco hvor man finder mange spændende freskomalerier, beliggende på piazza del Campo som er den centrale plads i byen.
På piazza del Campo finder man desuden tårnet, Torre del Mangia der med sine 500 trin giver mulighed for at opleve en fabelagtig udsigt over byen og omegnen. Tårnet kan ses uanset hvor i Siena man befinder sig.

Værd at besøge er også domkirken bygget i hvid og sort marmor, der er et mesterværk indenfor den italienske romanske stil.

Byen er bygget op omkring den centrale plads – piazza del Campo, og de gamle gader udspringer herfra som i et edderkoppe-spind, hvor biltrafik er ikke tilladt i det historiske centrum af byen, så du skal som besøgende være indstillet på at besøg i byen foretages til fods.

En klassisk antipasti fra regionen er Crostini alla Chiantigiana.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button