Turisme

Gode bordmanérer i Italien

Hvert land har sine skikke og traditioner, ikke mindst når det gælder bordmanérer ved spisetid. De fleste danskere har nok også lært de basale regler om, at man ikke har albuerne på bordet når der spises, ikke smaske osv.
I Italien er der selvfølgelig også nogle grundlæggende regler som gælder omkring spisebordet. Regler eller bordmanérer som er gode at huske, når du besøger en italiensk restaurant eller spiser sammen med italienere.

For det første, så vikles spaghetti og anden båndpasta rundt om gaflen – det er ganske enkelt dårlig bordskik at bide pastaen over, skære den over eller for den sags skyld at slubre den famøse lange spaghetti indenbords.
Et godt råd er derfor, at sørge for kun at vikle en lille portion pasta op på gaflen, det er meget nemmere at styre indtil fornemmelsen sidder i fingrene når vi ikke alle er født med den egenskab.

Efter ethvert måltid, drikker italienerne altid en kop espresso. Den der lille kop kaffe som for mange danskere kan forekomme meget kraftig, i forhold til hvad de er vant til. Det er derfor nærliggende for en dansker at vælge en kop cappuccino istedetfor, de er jo blevet så almindelige på mange danske cafeer og restauranter. I Italien drikkes en cappuccino udelukkende om morgenen, og ikke på alle mulige tidspunkter af døgnet.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button