Italiens byer

Besøg Venedig

Du kan ikke holde ferie i Italien uden at besøge Venedig. Næsten alle som har været i Venedig, har det klassiske billede af dem selv i en gondol på en af de mange kanaler. Denne berømte italienske by er beliggende i den nordlige del af landet, og er også kendt under navne som byen med de mange broer eller byen af lys. Et af de klassiske transportmidler i Venedig, er da også de kendte gondoler og mange både som transporterer indbyggere og turister rundt i byen ad vandvejen. Især gondolerne er et yndet transportmiddel for de mange turister men bliver også meget brugt i forbindelse med bryllupper og det hænder at de bruges til begravelser. Både og gondoler er praktiske transportmidler i en by, som består flere mindre øer, til sammen 118 små øer som er knyttet sammen med broer over de mange kanaler.

I Venedig findes i alt 150 kanaler og 400 broer. Derudover har byen flere kunstgallerier og museer hvilket tilsammen giver masser af oplevelser på din ferie.
Som turist har du mulighed for at købe et adgangskort til Venedig som giver dig gratis adgang til museer og kasinoer. Kortet omfatter desuden mulighed for at du kan færdes gratis i byen med vandbusserne, samt indeholder en gratis tur til lufthavnen med båd. Lufthavnen i Venedig er beliggende på fastlandet sammen med byens togstation, som har forbindelse til andre dele af byen. Du kan godt komme til Venedig i bil, men du er nødt til at parkere bilen og tage en færge det sidste stykke ind til byen. Parkeringsgaragerne i Venedig er forholdsvis dyre men herfra kan du tage en af de offentlige både, alternativt leje en privat vandtaxi – dog vær opmærksom på at disse kan være dyre. Du kan også købe billetter til vandbusserne, dagsbilletter eller hvis du vil tilbringe længere tid i byen, så er der mulighed for et adgangskort til 72 timer.
Venedig1
Når du besøger Venedig, skal du benytte lejligheden til at opleve en sejltur i de verdensberømte gondoler – der findes flere forskellige ture rundt i byen. En gondoltur er en lidt dyr fornøjelse, men en enestående måde at opleve byen på fra vandsiden og ikke mindst meget romantisk. Mange af sejlturene afgår fra byens hoteller. De fleste ture tager omkring 1 time, og vil føre dig forbi seværdigheder som kirken Santa Maria Formosa og Sukkenes Bro.
Broen fik, ifølge rygter, sit navn efter de mange fanger som skulle over broen på deres vej til afsoning af deres straf, så turen over broen var deres sidste glimt af sollys. Det er også en klassiker at tage en gondolsejltur under broen med sin elskede mens solen går ned i horisonten. Ifølge historier så betyder det evig lykke at kysse under broen ved solnedgang.

Venedig er et utrolig populært rejsemål for turister i sommersæsonen, hvis du har mulighed så vil det være en god ide at besøge byen udenfor turistsæsonen. Her vil du få mulighed for at opleve byen fra dens naturlige og fredelige side. Hvis du besøger byen i sommersæsonen, kan det godt betale sig at stå tidligt op og opleve byen inden den bliver fyldt med turister med kameraer og checklister over steder de skal se.
Vær opmærksom på at prisniveauet i Venedig er meget højt, et enkelt cafebesøg kan hurtigt løbe op i et par hundrede euro for kaffe og vand, eller en let frokost. Det er selvfølgelig ikke alle caféer som tager disse priser men priserne er generelt forholdsvis høje i de fleste butikker i byen.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button