Italiens byer

Top 8 italienske byer som du skal besøge

Der er så utrolig mange steder og byer at se og opleve i Italien, så for at se det hele skal du bruge masser af tid eller komme tilbage igen for at opleve mere. Italien er ikke bare et land med god mad, det er også et land med masser af kultur og historie, der har været udkæmpet krige, store kærlighedshistorier og ikke mindst hjemsted for store kunstnere indenfor maleri og skulpturer.

Peterskirken i Rom

Rom

Italiens berømte hovedstad, og ikke mindst kendt som en af verdens mest romantiske byer. Det er her du finder den Spanske Trappe og Peterskirken.

Oplev den nyrestaurerede Trevi-fontæne, den berømte markedsplads Campo dei Fiori, templet Pantheon og ikke mindst det imponerende amfiteater Colosseum. Vatikanet er en bydel for sig selv, og her kan du opleve Peterskirken og det Sixtinske Kapel.

Byen besøges hvert år af et stort antal turister fra nær og fjern, og ikke mindst betragtes byen som en by man tager hen på en romantisk ferie.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Rom, på www.turismoroma.it

Domkirken i Milano

Milano

Italiens absolutte modemekka og samtidig hovedstaden i regionen Lombardiet. Byen huser flere af topdesignerne indenfor modebranchen såsom Gucci, Valentino, Dolce & Gabbana og Armani. Det er samtidig en pulserende storby, med masser af muligheder for at besøge en række kulturelle perler som La Scala-operaen i centrum af byen, il Duomo (Domkirken) og et absolut must er et besøg i shopping-arkaden Galleria Vittorio Emmanuele.

Hvis du er mere til det historiske, så besøg Castello Sforzesco – en borg placeret midt i storbyen Milano, og et historisk åndehul hvor du kan gå i fred og ro fra hverdagens italienske bilmylder.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Milano, på www.commune.milano.it

Torino

Beliggende i den norditalienske vinregion Piemonte, er Torino blandt bilinteresserede nok mest kendt som tidligere hovedsæde for bilmærket Fiat.

Byen er også hovedsæde for fødevare-butikken Eataly, en række af butikker med fokus på ægte, italienske fødevarer af høj kvalitet. Eataly’s butikker findes i flere af Italiens større byer men har også bredt sig til udlandet.

Af seværdigheder i byen er der blandt andet filmmuseet med det karakteristiske firkantede tårn som kan ses på lang afstand. Derudover det kendte ægyptiske museum, som er verdenskendt udover landets grænser. Gå heller ikke glip af de mange indbydende restauranter, som serverer en række af områdets specialiteter.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Torino, på www.tursimotorino.org

Guldsmedenes Bro i Firenze

Firenze

Toscana’s kulturelle hovedstad, det er her du finder Uffizi-gallerierne, Ponte Vecchio – også kaldet Guldsmedenes Bro, grundet de mange guldsmede-forretniger som holder til på broen og en lang række historiske bygninger.

Flere af historiens verdenskendte kunstnere har i perioder opholdt sig her i byen og samlet inspiration til deres kunstværker, og der er masser af kulturperler at gå på opdagelse i. Nyd en gåtur i byen og oplev dens mange piazza’er med kirker, cafeer og et udbredt kulturliv. Hvis du kan lide kirker, så er Cattedrale di Santa Maria del Fiore eller kirken Santa Croce, absolut et besøg værd. Sidstnævnte med gravene for blandt andet Michelangelo og Galilei.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Firenze, på www.firenzeturismo.it/eng/

Doge Paladset i Venedig

Venedig

Venedig er byen med de mange kanaler og sejlende trafik. Det er her du finder de syngende gondolfører, mens de sejler turister rundt på de smalle kanaler blandt byens imponerende og historiske bygninger. Bygninger som alle er bygget på pæle og hvor man kun kan komme til via vandvejen.

Byen er kendt for seværdigheder som Sankt Markus-pladsen, Doge-paladset, de mange broer som forbinder øerne som Venedig er bygget på – herunder Rialtobroen. Venedig er et populært turistmål og besøges årligt af et stort antal turister.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Venedig, på www.turismovenezia.it

Verona

Hvem har ikke hørt om Arena’en i Verona, hvor der hver sommer afholdes imponerende opera-arrangementer med et udvalg af de kendte italienske komponister.

Udover opera, har byen også meget andet at byde – det er her du finder Julie’s balkon, fra Romeo og Julie, regatta på Gardasøen og bygninger fra Middelalderen.

Området omkring Verona er kendt for sine vine af høj kvalitet, derudover ligger Gardasøen ikke langt derfra, og tiltrækker masser af badegæster i gennem hele sommeren.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Verona, på www.tourism.verona.it

Napoli

Byen Napoli er beliggende i det sydlige Italien og kendes nok bedst for den nærliggende vulkan Vesuv. Det menes, at byen oprindeligt er blevet grundlagt af græske kolonister.

Det er også her man finder det ældste operahus i verden, Teatro San Carlo hvor der vel at mærke stadig spilles forestillinger. Pizzaen som vi kender idag, har også sin oprindelse her i byen. Besøg byen Pompeji som i tidligere tider blev begravet da vulkanen Vesuv gik i udbrud og begravede byen og dens indbygere under brændende lava. Pompeji er idag åbent som museum, og der udgraves fortsat bygninger fra byen.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Napoli, på www.infoturismonapoli.it

Genova

Byen der er kendt for sit imponerende akvarium, beliggende tæt på havnen i Genova. Byen er stadig i dag en travl handelsby, og trafik knudepunkt for vandtrafik.

Genova har flere kulturelle og historiske seværdigheder som blandt andet Doge-paladset, det royale slot og den gamle havn. Det er også her at manden som opdagede Amerika – Christoffer Columbus kommer fra.

Læs mere om hvad der er at se og opleve i Genova, på www.visitgenoa.it/en

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button