Turisme

På vintur i Toscana

Sommer og sol er nok ikke lige det de fleste tænker på her en lille uge før juleaften. Men så snart julemaden er fordøjet og nytårsraketterne sendt til vejrs, begynder en hektisk tid for mange danskere – planlægningen af sommerferien. Italien er blandt et af de mest foretrukne feriesteder for danskerne. For mange danskere går turen til Toscana, hvor der næsten altid er garanti for sol, landskabet er vidunderligt med sin blanding af bakker, olivenmarker og ikke mindst vinmarker.

Toscana er kendt i hele verden for deres vine og deres måde at fremstille vin på. Hvert kommer tusindevis af turister til Toscana for at smage vin, besøge vinproducenter, lære noget om vinfremstilling. Hvis du aldrig har været til vinsmagning i Toscana, så er du gået glip af noget. På en enkelt dags vintur vil du få forståelse for hvor Toscana er kendt for sine vine.

Der er få steder i verden, hvor så mange velkendte vin er samlet på så lille et areal. Tænk blot på vine som chianti, brunello, nobile og supertoscanaere. Man kan selvfølgelig selv køre rundt og besøge de mange vinproducenter, men det begrænser muligheden for at smage på vinene. Selv i Italien er politiet i de seneste par år blevet mere emsige med at kontrollere for alkohol i blodet.

En løsning kunne være at tage på en af de mange organiserede vinture i Toscana. Der er rigtig mange, som tilbyder dagsture i Toscana. Ved at tage med på en sådan tur kan du i ro og mag nyde turem gennem landskabet og ikke mindst er du ikke begrænset i muligheden for at smage på de mange gode vine som Toscana byder på.

At tage på en guidet vintur med en lokal guide kan være en lærerig oplevelse. Guiderne har et godt lokalkendskab, de kender vinbønderne og deres familier. De er klar til at øse af deres viden om området, dets historie, vine og ikke mindst om hvordan vinen fremstilles. Ofte kender de små listige steder som turister ikke finder.

En af de mange udbydere af guidet ture i Toscana er danske Rebecca Christophersen, der med sit firma www.tuscan-wine-tours.com tilbyder flere ugentlige ture hele året rundt.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button