Spisesteder

Luini’s Panzerotti i Milano

Det er ingen hemmelighed at man skal vide hvor de gode spisesteder ligger henne. Ofte ligger de godt gemt af vejen hvor kun de lokale kender stedet. Dette er heller ingen undtagelse, når det gælder Luini’s Panzerotti-bageri i Milano. Trods sin placering lige bagved domkirken i byen så kræver det lidt lokalkendskab at vide at den hyggelige bagerbutik findes.

Et besøg hos Luini’s kræver dog en stor portion tålmodighed, for der er altid en lang kø og en del ventetid. Men det er hele ventetiden værd når du endelig står med en dampende varm og sprød panzerotti i hånden.

Historien om Luini’s går tilbage til 1949, hvor grundlæggeren Giuseppina Luini kom til Milano fra Puglia. I Milano startede hun og familien det lille bageri med de klassiske panzerotti’er fra regionen. Stedet skulle siden gå hen og blive en kæmpesucces samt et af Milano populære madsteder, dertil et højdepunkt på enhver ferie til byen.

Hvad er så en panzerotti ? – det er en lille indbagt pizza med fyld, ligesom en calzone som i stedet frituresteges og spises helt varm.

Info om hvor du kan finde Luini’s:

[codepeople-post-map]
Vis mere
Back to top button