Oksefilet med Parmaskinke
Oksebøffer omkranset af Prosciutto di Parma og serveret med lækre, sprøde grøntsager.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
- 800 g okseinderfilet
- 8 skiver Prosciutto di Parma
- salt og peber
- 2 spsk. rapsolie
- 2 dl olivenolie
- 2 dl friske urter fx timian, oregano og persille
- 1/2 finthakket rød chili
- 0,5 dl hvidvinseddike
- 800 g rodfrugter det kan f.eks være gulerødder, persillerod, selleri og beder
Del inderfileten i fire bøffer. Pak hver bøf ind i 2 skiver Prosciutto di Parma
Blend olivenolie, urter, chili og hvidvinseddike med en stavblender til en jævn urteolie. Smag herefter olien til med salt og peber.
Skræl rodfrugterne, og del dem i grove stykker. Kom grøntsagerne i en ildfast form, og vend halvdelen af urteolien i sammen med grøntsagerne. Steges møre i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Pensl bøfferne med rapsolie, og brun dem på en pande. Steges derefter færdige i ovnen ved 180 grader, til de har en kernetemperatur på 56 grader.
Du kan istedet også vælge at grille bøfferne. De kan grilles til gylden farve ved direkte varme. Flyt dem over på indirekte varme, og lad dem ligge, til de har en kernetemperatur på 56 grader. Lad bøfferne hvile i mindst 5 minutter, før de serveres.
Server bøfferne med bagte rodfrugter og urtesauce.
Keyword inderfilet, oksekød, Prosciutto di Parma, bagte grøntsager