Giv fløde, mælk og vaniljestang et opkog i en gryde. Tag gryden af varmen, når den er kogt op.
Pisk sukker og æggeblommer sammen i en stor skål.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Kom Prosciutto di Parma-skiverne på en bageplade, og steg dem sprøde i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter. Køl skiverne af på et stykke papir. Hak den sprødstegte parmaskinke fint.
Kom den varme mælkeblanding i æggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, hælder du blandingen tilbage i gryden.
Sæt gryden tilbage på varmen, og varm op til 85 grader. Sørg for hele tiden at røre i bunden med en spatel. Straks når blandingen når 85 grader, tager du gryden af varmen og sier alt tilbage i skålen gennem et dørslag.
Klem vandet ud af husblassen, og vend den ind i den varme ismasse.
Afkøl ismassen.
Kør isen i en ismaskine, til den begynder at blive fast. Kom den sprøde, finthakkede Prosciutto di Parma i, og kør, indtil isen er færdig.
Server straks, eller hæld isen over i en beholder, som du sætter i fryseren.
Top isen med revet hvid chokolade, jordbær og mynte før servering.