Go Back

Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

En italiensk variant af de klassiske fiskepinde
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Panerede fiskepinde

  • 360 g torskefilet
  • 360 g laksefilet
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 250 g Parmigiano Reggiano
  • Et par knivspids salt og peber

Citronaioli

  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron revet citronskal
  • Salt og peber
  • 1 spsk Dijonsennep
  • Et par dråber vand
  • 4 dl neutral olie (raps eller solsikke)
  • Et par dråber Tabasco
  • 1/2 citron

Dampede grøntsager

  • 400 g små kartofler
  • 300 g grønkål i strimler
  • 300 g forårsløg skåret i grove strimler
  • 400 g broccoli i buketter, brug også gerne stilken
  • 50 g smør

Sådan gør du
 

Fiskepinde

  • Skær fisken ud i aflange stykker’ og vend dem først i mel tilsat lidt salt og peber. Derefter vendes fisken i sammenpisket æg og mælk, for til sidst at vende det i Parmigiano Reggiano.
  • Læg fisken på en bageplade med bagepapir og bag fiskepindene i ovnen på grillfunktion i 5-10 minutter (afhængig af størrelsen). De skal have en pæn, gylden farve.

Citronaioli

  • Bland æg, hvidløg, citronskal, salt og peber, sennep og et par dråber vand sammen i en køkkenblender eller med en stavblender.
  • Olien tilsættes herefter forsigtigt, til aiolien har en tyk og cremet konsistens. Aiolien skulle gerne have samme konsistens som mayonnaise.Tilsæt et par dråber Tabasco til sidst.

Dampede grøntsager

  • Bring vand tilsat en knivspids salt i kog og kog kartoflerne, til de er møre. Hæld vandet fra og halver kartoflerne.
  • Bring lidt vand og smør i kog i en gryde og lad grøntsagerne dampe under låg i ca. 5 minutter. Smag til med salt.
  • Servér fiskepindene på en tallerken og anret de dampede grøntsager, kartofler og citronaiolien, som toppes med frisk purløg og revet citronskal.
Keyword fisk, fiskepinde