Start med at bage skiver af Prosciutto di Parma sprødt - læg skiverne på et stykke bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og læg dem på et stykke køkkenpapir mens de køler.
Skræl grøntsagerne. Skær de søde kartofler og guleroden i grove stykker, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og kom fløde og 1 spsk. smør i. Blendes til en jævn suppe med en stavblender. Tilsæt lidt ekstra suppe, hvis du synes at suppen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
Skær den sidste søde kartoffel i små terninger. Steg terningerne møre og gyldne i smør. Pil og skær løgene i både. Tilsæt løgene, og steg i yderligere 1 minut.
Anret suppen i dybe tallerkener, og drys stegte søde kartofler og sprød Prosciutto di Parma over. Pynt gerne med friske urter.