Go Back

Kartoffelsuppe med Prosciutto

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Forret
Køkken Italiensk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 skiver Prosciutto di Parma
  • 3 mellemstore søde kartofler
  • 1 gulerod
  • 1 rødløg
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at bage skiver af Prosciutto di Parma sprødt - læg skiverne på et stykke bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og læg dem på et stykke køkkenpapir mens de køler.
  • Skræl grøntsagerne. Skær de søde kartofler og guleroden i grove stykker, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og kom fløde og 1 spsk. smør i. Blendes til en jævn suppe med en stavblender. Tilsæt lidt ekstra suppe, hvis du synes at suppen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
  • Skær den sidste søde kartoffel i små terninger. Steg terningerne møre og gyldne i smør. Pil og skær løgene i både. Tilsæt løgene, og steg i yderligere 1 minut.
  • Anret suppen i dybe tallerkener, og drys stegte søde kartofler og sprød Prosciutto di Parma over. Pynt gerne med friske urter.
Keyword kartoffel, kartoffelsuppe, suppe, sød kartoffel