Go Back

Torta Fritta

Torta Fritta - et lille brød som er en klassiker i regionen Emilia-Romagna, serveres gerne med italiensk salami eller ost til.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Snack
Køkken Italiensk
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

Torta Fritta

  • 15 g fersk gær
  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør
  • Olie til friture

Ramsløgmayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • 4 dl solsikkeolie
  • 1 dl grofthakket frisk ramsløg eller 4 spsk. ramsløgpuré

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i mælk og vand. Rør sammen med mel, salt og smør med æltekrog i ca. 5 minutter. Lad det hæve til dobbelt størrelse. Rul dejen ud til en tynd «kage». Skær herefter små firkanter ud med en skarp kniv.
  • Varm fritureolien op til 180 grader. Steg firkanterne i olien, og vend dem undervejs i friteringen, indtil de er gyldne. De må ikke blive for mørke, men skal blot have en gylden farve.

Ramsløgsmayonnaise

  • Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i en høj skål eller i en blender. Blend med en stavmixer eller i blenderen, og hæld solsikkeolien i lidt efter lidt. Tilsæt evt. en spsk. koldt vand i, hvis mayonnaisen bliver for tyk.
  • Kom ramsløg i, og blend til en grøn mayonnaise. Smages til med salt og peber.
  • Server torta fritta med den rørte ramsløgsmayonnaise og skiver af Prosciutto di Parma.