shadow

Italienerne er glade for deres kaffe og frekventerer gerne de lokale cafeer for en kop kaffe flere gange i løbet af dagen. Her indtages den lille kop espresso som oftest stående og det er der en god grund til. Det er nemlig ikke fordi at italienerne har travlt og derfor ikke har tid til at sætte sig ned med deres kaffe.

Nej, det skyldes det faktum at i det øjeblik du som kunde vælger at sætte dig ned ved et bord for at nyde din kop kaffe med tilbehør, så tæller kasse-apparatet. For i Italien betaler du for den service som det er at indtage din mad og drikke ved et bord, i modsætning til at indtage kaffen ved bardisken.

Så derfor vil regningen også inkludere et gebyr for service – servizio. Størrelsen på dette service-gebyr er forskelligt og op til det enkelte sted at fastsætte og vil i turistområder som oftest være betydeligt højere end andre steder. Så det bedste råd er, at drikke kaffen stående og hvis du gerne vil sidde ned så vælg et sted udenfor turistområdet, med mindre du gerne vil betale for servicen.