shadow

Fisk skal der til og fisk er sundt, prøv denne opskrift med en italiensk variation over fiskepinde med panering bestående af blandt andet osten Parmigiano Reggiano.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Panerede fiskepinde

360 g torskefilet
360 g laksefilet
3 æg
1 dl mælk
100 g hvedemel
250 g Parmigiano Reggiano
Et par knivspids salt og peber

Skær fisken ud i aflange stykker’ og vend dem først i mel tilsat lidt salt og peber. Derefter vendes fisken i sammenpisket æg og mælk, for til sidst at vende det i Parmigiano Reggiano.
Læg fisken på en bageplade med bagepapir og bag fiskepindene i ovnen på grillfunktion i 5-10 minutter (afhængig af størrelsen). De skal have en pæn, gylden farve.

Citronaioli
2 æg
2 fed hvidløg
Revet citronskal af en citron
Salt og peber
1 spsk. Dijonsennep
Et par dråber vand
Ca. 4 dl neutral olie (raps eller solsikke)
Et par dråber Tabasco
Saften af en halv citron

Bland æg, hvidløg, citronskal, salt og peber, sennep og et par dråber vand sammen i en køkkenblender eller med en stavblender. Olien tilsættes herefter forsigtigt, til aiolien har en tyk og cremet konsistens. Aiolien skulle gerne have samme konsistens som mayonnaise.
Tilsæt et par dråber Tabasco til sidst.

Dampede grøntsager
400 g små kartofler
300 g grønkål, i strimler
300 g forårsløg, skåret i grove strimler
400 g broccoli, i buketter. Brug også stilken.
50 g smør

Bring vand tilsat en knivspids salt i kog og kog kartoflerne, til de er møre. Hæld vandet fra og halver kartoflerne.

Bring lidt vand og smør i kog i en gryde og lad grøntsagerne dampe under låg i ca. 5 minutter. Smag til med salt.

Servér fiskepindene på en tallerken og anret de dampede grøntsager, kartofler og citronaiolien, som toppes med frisk purløg og revet citronskal.

Foto: Marte Aubert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*